22. februar 2020
Den sigtede forklarede, at han havde holdt sig på cykelstierne under hele flugten. Arkivfoto
Den sigtede forklarede, at han havde holdt sig på cykelstierne under hele flugten. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Måtte springe for livet: Politiet jagtede bilist på stisystem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Måtte springe for livet: Politiet jagtede bilist på stisystem
Fredensborg - 26. marts 2019 kl. 05:06
Af Christoffer Schyth Kjær
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 21-årig rapper fra Nivå blev mandag idømt 14 dages varetægtsfængsling - frem til den 8. april. Det skyldes, at han søndag lidt før klokken 18 forsøgte at stikke af fra politiet i en Audi A6 ved at køre ind på et lukket stisystem i området omkring Islandshøjparken. Ifølge politiets rapport fra flugten var flere personer nødt til at springe for livet, da den 21-årig kom kørende med omkring 130 kilometer i timen på stierne.

arrow Læs også: Politi efterlyser vidner til vanvidskørsel: Flere børn måtte springe for livet

Den sigtede erkendte at have siddet bag rattet, men nægtede sig skyldig i at have sat andre personers liv i fare. Han vurderede selv at have kørt 50-60 kilometer i timen på stierne og forklarede, at han hele tiden at havde holdt øje med, at der ikke var nogen foran ham.

- Der var ikke på noget tidspunkt nogle personer, som stod eller kom gående i den retning, som jeg kørte, sagde han og forklarede, at han havde set andre mennesker, men at de altså befandt sig til bilens sider, så det ikke var muligt at ramme dem,

Det var ikke nok til at overbevise dommeren om, at han skulle løslades. I politiets rapport var der nemlig flere udtalelser fra vidner, som forklarede, at de måtte springe for livet. Og så har den 21-årige tidligere siddet fængslet i 15 måneder for grov vold. Der var altså risiko for, at han ville gentage den personfarlige kriminalitet.

Han og hans forsvarer, Casper Andreasen, kærede dommen.