25. april 2019
Sagen er den første af sin slags, og fra anklager Christina Grues anklageskrift er der påstand om opholdsforbud til de tiltalte. Foto: Allan Nørregaard
Sagen er den første af sin slags, og fra anklager Christina Grues anklageskrift er der påstand om opholdsforbud til de tiltalte. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Luften var tyk af spændinger i sag om LTF-beklædning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Luften var tyk af spændinger i sag om LTF-beklædning
Fredensborg - 11. januar 2019 kl. 19:58
Af Christoffer Schyth Kjær
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Politiet udførte en aktion mod formodede medlemmer af gruppen Loyal To Familia (LTF) den 20. september sidste år. Aktionen fandt sted i og omkring baggården ved spillestedet Chancen i Nivå, hvor tre mænd blev anholdt, da de i deres bil på vej væk, blev blokeret af en politibil. I den stoppede bil sad tre unge mænd, der blev anholdt og siden tiltalt for at videreføre den foreløbigt ulovlige forening, fordi de var i besiddelse af to sorte kasketter og en sort hue med bogstavet »F« på fronten samt hash.

arrow Læs også: Retssag om LTF-tøj: Afdelingen i Nivå er nu væk

Det første retsmøde i starten af januar forløb kaotisk, og allerede da fik frustrationerne frit løb. Omend fredagens fortsættelse startede noget mere rolig, skulle der ikke gå længe, inden det stod klart, at spændingerne også denne gang var til at føle.

Et af de indkaldte vidner forklarede, at han i sit daglige arbejde har kontakt til SSP-folk, kommunen og erhvervsdrivende i og omkring Nivå Centret, som har fortalt ham, at de har oplevet problemer med LTF-medlemmernes tilstedeværelse ved centret. Forsvarerne brød sig ikke om, at vidnet blev bedt om at udtale sig om, hvad andre har oplevet, fordi vidner helst skal berette om, hvad de selv har set.

- En politimand skal ikke sidde og sige, hvad erhvervsdrivende i området har syntes og sagt, protesterede forsvarer Mai-Brit Storm Thygesen, men det var ikke nok til at overbevise dommer Ulla Ingerslev.

- Vi stopper, når en politimand eksempelvis bliver bedt om at forklare, hvad et vidne har forklaret til en politirapport, men vi har dagligt vidner, som forklarer, hvad andre har sagt direkte til dem. Jeg mener godt, at man kan høre vidnet, hvad folk har sagt til ham, og jeg tillader, at anklageren spørger vidnet om det her, lød det fra Ulla Ingerslev, inden afhøringen fortsatte.

Sagen fortsætter den 3. april.

arrow Første sag af sin slags: Sløv start i sag om bandebeklædning
04. januar 2019 kl. 06:48 Opdateret: kl. 16:11
arrow Nu skal bandernes beklædning for retten
27. december 2018 kl. 18:03 Opdateret: kl. 09:28

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede