24. juni 2021
Det er kun 10 år siden, at der var store frustrationer over elever, der blev undervist i pavillonskole i Fredensborg efter lukningen af Asminderød Skole efter skimmelsvamp. Nej, politikerne glemmer ikke vedligeholdelsen, fastslår Lars Simonsen (S), formand for Plan-, Miljø- og Klimaudvalget.
gallery icon

Se billedserie

Det er kun 10 år siden, at der var store frustrationer over elever, der blev undervist i pavillonskole i Fredensborg efter lukningen af Asminderød Skole efter skimmelsvamp. Nej, politikerne glemmer ikke vedligeholdelsen, fastslår Lars Simonsen (S), formand for Plan-, Miljø- og Klimaudvalget.
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lige i år mangler 11 millioner kroner til nedslidte bygninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Lige i år mangler 11 millioner kroner til nedslidte bygninger

Vedligeholdelsesopgaver overstiger (igen) de afsatte beløb, men det er ikke et problem, forklarer udvalgsformand. Det skal ses over et par år.

Fredensborg - 20. januar 2021 kl. 04:25
Af Steffen Slot

I år er der afsat 26 millioner kroner til ekstraordinær bygningsvedligeholdelse, og når medarbejderne på rådhuset trækker en liste over nødvendige opgaver, er der et økonomisk behov for 37,5 millioner kroner.

Det kunne lyde som om, at politikerne dermed opbygger et efterslæb på 11,5 millioner kroner, men sådan skal tallene ikke forstås, forklarer Lars Simonsen (R), der har været udvalgsformand for Plan-, Miljø- og Klimaudvalget siden Asminderød Skole faldt sammen med skimmelsvamp på grund af dårlig vedligeholdelse.

Siden har byrådet og ikke mindst Lars Simonsen haft det som en mærkesag, det Fredensborg Kommune ikke må udskyde vedligeholdelseprojekter på en måde, der ender med at gøre den samlede udgift dyrere.

I en orientering til Plan-, Miljø- og Klimaudvalget skriver forvaltningen, at et udtræk af prioriterede vedligeholdelsesopgaver indeholder udgifter på de nævnte 37,5 millioner kroner. Da der ikke er afsat penge nok, er der foretaget en prioritering.

- Jeg forstår godt, at du spørger, men det er udtryk for, at vi godt kan udskyde nogle opgaver. Vi har diskuteret emnet, og det ligger inden for de opgaver, som kan vente lidt, men vi har også i udvalget sagt, at hvis der opstår akutte situationer, må vi se på at finde flere penge, forklarer Lars Simonsen, formand for Plan-, Miljø- og Klimaudvalget.

Taget driller

En tagrenovering på Kokkedal Skole kan vise sig at blive en sådan sag. Der er afsat 5,6 millioner kroner, og nu har det vist sig, at der er skimmelsvamp på undersiden af dele af tagpladerne ved built up tagkonstruktionen.

Den oprindelige dampspærre er desuden mør og hullet, og det betyder merudgifter.

I 2020 blev der brugt 33,4 millioner kroner på genopretningsarbejder fordelt på 57 projekter, hvoraf de 31 er afsluttet, fremgår det af orienteringen.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?