15. september 2019
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lad være med at købe aflad for borgernes penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lad være med at købe aflad for borgernes penge
Fredensborg - 13. december 2018 kl. 04:53
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ideen om at droppe flyrejser kom fra Liberal Alliance, der i weekenden sendte forslaget for at få det på byrådsmødet. En skov for skattepenge er for let, mener partiet.

arrow Læs også: EL: Kommunen bør undgå flyrejser

Da Charlotte Bie (LA) læste om sine byrådskollegers beslutning om at plante træer for at kompensere for flyrejser, tænkte hun umiddelbart, at det var en let beslutning.

Fordi det er skov for 200.000 kroner af skatteborgernes penge.

- Jeg tænkte, at hvis man tager det op som Radikalt byrådsmedlem, fordi det er vigtigt politisk, så kan man starte med at gå foran selv. Ikke ved at plante skov for skatteborgernes penge, men ved at sige, at man som byrådsmedlem ikke vil flyve, men tage toget til møder. Jeg mener ikke, at der findes møder i Danmark, hvor man ikke kan planlægge sig ud af at bruge tiden i toget på at lave arbejde. Vi flyver jo ikke med en nyre, der skal afleveres på et hospital om få timer - eller lignende ting, siger Charlotte Bie.

Charlotte Bie har stillet forslaget fra Liberal Alliance, fordi hun mener, at politikerne skal gøre op med sig selv, hvordan de vil promovere budskabet om, at flyrejser udleder CO2. I hendes øjne er det for let at bruge 200.000 kroner af skatteborgernes penge til at købe aflad for flyrejser, hvoraf nogle foretages af politikerne selv. Symbolpolitik for andres penge, synes hun, men medgiver dog, at der kan være møder for kommunale medarbejdere, hvor tidsforbruget bliver for stort, hvis der vælges togrejse frem for fly.

Men hvis politikerne ønsker at sende et politisk signal, skal det ikke være for borgernes penge, men i kraft af det tidsforbrug, de selv bruger på at rejse klimavenligt, argumenterer hun. For sådan er det for borgerne. De må selv betale. Samme argumentation går igen, når hun synes, at byrådspolitikerne selv skal betale for deres billetter til nytårskoncerten i NKK-hallen med Copenhagen Phil.

- Vi skal nogle gange stille os i samme situation som borgerne, siger hun.

Sagen skal diskuteres på mandagens byrådsmøde, men som omtalt i avisen onsdag, er Økonomiudvalget positiv stemt.

arrow Tag toget: Kommune vil droppe flyrejser
12. december 2018 kl. 04:14 Opdateret: kl. 16:23

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede