4. juli 2020
Susanne Wainach er en af de kunstnere i den lokale kunstgruppe UniArt, der fredag udsmykkede det gamle posthus i Fredensborg. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Susanne Wainach er en af de kunstnere i den lokale kunstgruppe UniArt, der fredag udsmykkede det gamle posthus i Fredensborg. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunstnere pynter tomt posthus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunstnere pynter tomt posthus
Fredensborg - 14. februar 2020 kl. 18:39
Af Joachim Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det har længe stået gråt og tomt, det gamle posthus i Fredensborg. Tomt er det lidt endnu, men den lokale kunstgruppe UniArt har nu gjort deres for at gøre bygningen mere farverig og indbydende.

Fredag kunne man nemlig møde flere kunstnere i gang med at pynte posthuset med egne malerier, print og anden kunst.

Posthuset ejes af Dansk Ejendomsinvest Aps, og de har givet Fredensborg-kunstnerne tilladelse til at udsmykke den udvendige side af vinduerne i stueetagen.

- Vi forestiller os, at projektet vil være til glæde for de forbipasserende og ikke mindst byens borgere, som har ventet så længe på, at der kommer liv i bygningen, skrev kunstgruppen UniArt forud for udsmykningen.

Kunstgruppens medlemmer tæller Helle Groth, Annette Wolfsberg, Birgitte Sandvik, Susanne Wainach, Mette Holmskov, Anne-Marie Pedersen, Inger Dorthea Olsen og Tim Juel-Jacobsen.

Posthuset har stået tomt i mere end 10 år, men i januar var der gode nyheder. Her besluttede byrådet i Fredensborg Kommune at give borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) mandat til at forhandle med ejeren om at leje bygningen for at indrette et nyt sundhedshus. Det vil både give bygningen nyt liv og afhjælpe flere års problemer med lægemangel, er håbet.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?