22. juni 2021
Tirsdag formiddag vil Sigrid Svane udsmykke Cafe No 16 i Fredensborg. Pressefoto.
Tirsdag formiddag vil Sigrid Svane udsmykke Cafe No 16 i Fredensborg. Pressefoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunstner udsmykker café

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunstner udsmykker café

Tirsdag lægger kunstneren Sigrid Svane vejen forbi Café No 16 i Fredensborg

Fredensborg - 08. maj 2021 kl. 08:03
Af Peter Mailand

Tirsdag den 11 maj får caféen No. 16 i Fredensborg besøg af kunstneren Sigrid Svane fra Hillerød. Her vil hun male et af sine typografiske tryk i fri hånd på en af de store butiksruder i caféen og butikken. Værket der skal pryde vinduet ud mod gaden er et motiv med en kaffekande med ord som: sukker, knald, aroma og pause.

Det foregår fra kl. 9 og forventet slut ca. kl 11.30. Efterfølgende bliver værket 'hængende' på ubestemt tid men kan i hvert fald ses i Jernbanegade indtil midten af juni, fremgår det af en pressemeddelelse.

Sigrid Svane er grafisk designer med værksted på den gamle Slotsmølle i Hillerød, hvor hun producerer sine finurlige, håndtrykte værker. Hendes tryk er grafisk kunst, som hun skærer i linoleumstryk og trykker i nummererede versioner.

De forestiller alle sammen et motiv, men i stedet for farveflader er der fyldt med ord, som alle sammen passer til motivet. Det er underholdende og inspirerende kunst man hygger sig med at have hængende, fordi ordene er lidt skæve eller man skal overveje sammenhængen til motivet.

Sigrid Svane har solgt sine værker i No.16 siden maj 2020 og det er samarbejdet med Garnvärk, der er ophav til hendes garnnøgle, der efterhånden er 'flyttet ind' i mange strikkestuer.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?