24. juni 2021
Politikerne har diskuteret busforbindelser mange gange, også i planlægningen og byggefasen af Pleje- og Aktivitetscenter Skovgården. At henvise til flextrafik er manglende forståelse for ældres hverdag, mener Seniorrådet. Foto: Kim Rasmussen
Politikerne har diskuteret busforbindelser mange gange, også i planlægningen og byggefasen af Pleje- og Aktivitetscenter Skovgården. At henvise til flextrafik er manglende forståelse for ældres hverdag, mener Seniorrådet. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kritik: Politikerne mangler forståelse for ældres hverdag og økonomi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Kritik: Politikerne mangler forståelse for ældres hverdag og økonomi

Flextur bliver dyrt for borgere, der skal selvtræne på Skovgården. Op mod 864 kroner om måneden. Seniorrådet kommer med skarp kritik.

Fredensborg - 21. januar 2021 kl. 21:19
Af Steffen Slot

Stå på bussen. Stå af på Teglgårdsvej. Gå 450-500 meter for at træne i træningsafsnittet på Skovgården. Bagefter, når De er træt, er der knap 500 meter tilbage ad stien til busstoppestedet. Fint, hvis man er fit-for-fight, lyder det fra Seniorrådet, men ikke hvis man er fru Jensen på 82 år og er afhængig af sin rollator.

arrow Læs også: DEBAT: Selvfølgelig skal der en bus til plejecenter Skovgården

Uden et busstoppested ved selve Skovgården er der for den gruppe kun ét alternativ, og det er flextur. Hver tur koster 36 kroner, hvilket giver 72 kroner for hver træningsdag - ofte er der træning to-tre gange om ugen, hvilket vil koste den enkelte op mod 864 kroner for eksempelvis januar måned, påpeger Seniorrådet.

Da mange pensionister allerede har et pensionistkort til busserne, vil det samlet set være en stor ekstraudgift og nedsætte motivationen for den vigtige selvtræning, ligesom læge Stine Lei Fredslund i et debatindlæg allerede har redegjort for konsekvensen for mange patienter.

Rygte: Ansatte brokker sig også

Ifølge Seniorrådet fortæller rygterne, at mange medarbejdere også er utilfredse med at skulle gå 400-500 meter i al slags vejr for at komme til og fra arbejdspladsen, hvis de ikke har egen bil.

Seniorrådet kommer derfor med dette forslag:

1. Social- og seniorudvalget bør i en kvalitetsstandard friholde borgeren for at betale til flextur. Herved sikrer man, at borgeren overholder den lagte plan for træningen. Hvis borgeren skulker, vil konsekvensen være, at borgeren ikke får gavn af træningen og risikerer at blive sygere, hvilket på den lange bane er en ekstra udgift for kommunen, som læge Stine Lei Fredslund har påpeget.

2. Infrastruktur- og teknikudvalget bør optage forhandlinger med Movia for at indføre den enkleste ordning: at bussen slår flik-flak fra Fredensborgvej op og ned af Boserupvej for derefter a køre til Teglgårdsvej.

3. Specielt ordning 1) indføres omgående. Seniorrådet forudser, at der sker et markant frafald på træning på »Skovgården«, hvis de nævnte takster for egenbetaling bliver gældende. Fritagelsen for betaling for flextur til selvtræning skal først annulleres, når der bliver direkte bustransport til Skovgården.

I "Udkantshumlebæk"

Afsluttende vil Seniorrådet udtrykke, at »Skovgården« er et smukt beliggende plejehjem, men - desværre - beliggende i, hvad man kan kalde »Udkantshumlebæk«.

Det stiller store krav til tilgængelighed og disse krav har man ikke taget højde for indtil nu, når det drejer sig om svage borgere. »Seniorrådet skal ifølge loven »høres om alle forhold der vedrører de ældre«. I denne sag er der ikke i tilstrækkeligt omfang blevet gjort rede for konsekvenserne f.eks. af den manglende tilgængelighed i processen, hverken for kommunen eller for den enkelte borger, mener Seniorrådet.

arrow Borgmester vil have busløsning, men hvilken?
21. januar 2021 kl. 19:29 Opdateret: kl. 17:39
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?