15. januar 2021
Kim Højgaard Rasmussen har tidligere skrevet spændingsromaner - nu har han kastet sig over de kortere fortællinger med 11 noveller inspireret af sit eget liv. Foto: Presse
Kim Højgaard Rasmussen har tidligere skrevet spændingsromaner - nu har han kastet sig over de kortere fortællinger med 11 noveller inspireret af sit eget liv. Foto: Presse
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Korte historier om dramatik og uheld i Afrika

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Korte historier om dramatik og uheld i Afrika
Fredensborg - 11. august 2020 kl. 09:25

Efter at have udgivet fire spændingsromaner i serien om den danske forretningsmand, Frank Grabowki, der kaster sig ud i store udfordringer i Afrika, er Kokkedal-forfatteren Kim Højgaard Rasmussen nu aktuel med den splinternye novellesamling »Fra Vallensbæk til Vestafrika«.

Samlingen består af 11 noveller inspireret af Kim Højgaard Rasmussens egne oplevelser krydret med fantasi, dramatik og en uventet drejning.

I den første novelle foregår der pirrende ting i et kolonihavehus, hvor forfatteren og to kammerater havde nogle spændende dage i deres barndom i 60'erne, mens resten af novellerne foregår i Afrika. Her har Kim Højgaard Rasmussen blandt andet ladet sig inspirere af en uheldig togtur i Tanzania, en dramatisk fyring af en medarbejder i Nigeria, en farlig landevej i Cameroun og en konflikt med myndighederne i Elfenbenskysten.

Fra Vallensbæk til Vestafrika indeholder også historien om Frank Grabowskis første opgave i Afrika, som dermed er indledningen til serien af Kim Højgaard Rasmussens spændingsromaner »Flammetræet«, »Floden«, »Kuppet« og »Frigivelsen«.

Fra Vallensbæk til Vestafrika kan købes fra 10. august.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?