15. juni 2021
Fredensborg Kommune får en topplacering i ny undersøgelse. Arkivfoto.
Fredensborg Kommune får en topplacering i ny undersøgelse. Arkivfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunen får topkarakter for at skaffe ledige i jobs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen får topkarakter for at skaffe ledige i jobs

Ny analyse placerer Fredensborg Kommunes resultater på beskæftigelsesområdet som 2. bedst i landet

Fredensborg - 10. juni 2021 kl. 10:25
Af Peter Mailand

Der er topkarakter til kommunens indsats når det handler om at få ledige i job og uddannelse. Fredensborg Kommune går fra en 5. til en 2. plads i Beskæftigelsesministeriets, nye sammenligning af kommunernes indsats for at få borgere væk fra offentlig forsørgelse - dagpenge, kontanthjælp og sygedagpenge.

Det resultat glæder borgmester, Thomas Lykke Pedersen (S)

"Vi har en stor og vigtig opgave med at gøre så mange borgere og familier uafhængige af offentlig forsørgelse. Det kan vi ikke mindst gøre ved at skaffe dem job og uddannelse, så de kan komme videre i deres liv. Det er vi gode til - og det glæder mig virkelig", siger han i en pressemeddelelse.

Beskæftigelsesministeriet sammenligner antallet af offentligt forsørgede i alle landets kommuner i forhold til deres rammevilkår, eksempelvis borgernes alder, uddannelse og etnisk herkomst.

Opkvalificering

Også Lars Søndergaard, der er formand for Borgerservice-, Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget, glæder sig over resultatet.

"At vi lykkes på dette område er super vigtigt for de af vores borgere, som har brug for en hjælpende hånd med at finde en ny plads på arbejdsmarkedet. Enten direkte med et nyt job eller indirekte via uddannelse og opkvalificering. At det samtidig også spiller en stor positiv rolle for kommunens økonomi gør det jo kun til et endnu vigtigere resultat. Så stor ros til vores Jobcenter fra mig," siger han.

Fredensborg Kommunes 2. plads skyldes, at det faktiske antal forsørgede ligger langt under det antal, som ministeriet forventer og beregner ud fra kommunens rammevilkår.

Dagpengeområdet består af dagpenge, kontantydelse og arbejdsmarkedsydelse. Sygedagpengeområdet består af sygedagpenge og jobafklaringsforløb. Kontanthjælpsområdet består af kontanthjælp, uddannelseshjælp, integrationsydelse, revalidering og forrevalidering, ressourceforløb og ledighedsydelse.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?