25. juni 2021
Der er ingen lette løsninger på at lave cykelsti på denne del af Lågegyde. Retten i Helsingør konkluderede dog, at kommunens løsning var både dyr og med dårligere trafiksikkerhed end alternativerne. Det kostede kommunen over 800.000 kroner at være repræsenteret af Kurt Bardeleben i den sag.
Der er ingen lette løsninger på at lave cykelsti på denne del af Lågegyde. Retten i Helsingør konkluderede dog, at kommunens løsning var både dyr og med dårligere trafiksikkerhed end alternativerne. Det kostede kommunen over 800.000 kroner at være repræsenteret af Kurt Bardeleben i den sag.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune tabte stor retssag om cykelsti: Se her advokatregningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune tabte stor retssag om cykelsti: Se her advokatregningen

Advokat Kurt Bardeleben, Sirius Advokater, skrev i en periode på syv år regninger til kommunen i sagen om cykelsti på Lågegyde.

Fredensborg - 13. maj 2021 kl. 05:44
Af Steffen Slot

Regningerne for advokatbistand i sagen om cykelstien på Lågegyde er jævnligt blevet sendt til Fredensborg Kommune.

For nylig tabte kommunen retssagen ved byretten i Helsingør, og dermed kunne regnskabet gøres op. Der er brugt 843.856 kroner til at dække advokat Kurt Bardelebens arbejde i sagen.

Dertil kommer de udgifter, som Vejdirektoratet har haft på sin sag - formelt set var det nemlig Vejdirektoratets blåstempling af kommunens afgørelse, som blev indbragt til retlig afgørelse.

arrow Læs også: Efter lang kamp mod kommunen: At kæmpe imod kan ruinere de fleste

Dommen vakte en vis opsigt, fordi Retten i Helsingør klart og tydeligt afgjorde, at kommunens ekspropriationsløsning til cykelstien havde alternativer, der var både bedre og billigere.

Centralt i sagen stod udtalelserne fra en trafiksagkyndig i retten og den trafikrevision, der var udarbejdet allerede i 2010 med den konklusion, at kommunens løsning rent trafiksikkerhedsmæssigt ville være farlig.

Kort fortalt handler det om, at en dobbeltrettet cykelsti skulle føres forbi 10 indkørsler til private villaer med dårlige oversigtsforhold, og den falske tryghed blev vurderet til at skabe flere farlige situationer end en løsning, hvor cykelstien på den sidste del af Lågegyde blev ført over på den anden side af vejen.

De dyre retssager

Ejeren af Lågegyde 145, Anne Lyngbye Melsen, rejste efter dommen to kritikpunkter. Den centrale rapporten fra 2010 var skjult helt frem til 2018, hvor Anne Lyngbye Melsens advokater ved hjælp af opklarende spørgsmål fik afdækket eksistensen af det vigtige notat.

Rapportens konklusion var så entydig til fordel for Anne Lyngbye Melsens sag, at en retssag måske kunne være undgået, vurderer hun.

Desuden påpegede Anne Lyngbye Melsen, at det er et demokratisk problem, at de fleste mennesker ikke har råd til at føre en sag mod en kommune for at få ret. Hun har haft udgifter på over 600.000 kroner, og det er kun en mindre del, som hun får dækket af Vejdirektoratet.

De langvarige retssager i ekspropriationssager er generelt dyre i advokatregninger. Da Sonnich Fryland som borger førte retssag om ekspropriation til cykelstien mellem Humlebæk og Fredensborg, vandt han først i byretten.

Det kostede kommunen 328.406 kroner i advokatregninger, og derefter tog Kurt Bardeleben over påkommunens vegne i perioden fra 2014 til oktober 2019, hvor kommunen vandt i Østre Landsret.

At vinde i landsretten kostede kommunen 1.160.979 kroner til Kurt Bardeleben, der således er blevet kommunens husadvokat i ekspropriationssager med foreløbige advokatregninger på godt to millioner kroner.

arrow Kommune taber retssag efter ni års strid
29. april 2021 kl. 05:16 Opdateret: kl. 06:54
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?