16. oktober 2018
15 klimaprojekter var nomineret til Danva og Realdanias klimapris, men vinderen blev projektet i Kokkedal.Foto: Allan Nørregaard
15 klimaprojekter var nomineret til Danva og Realdanias klimapris, men vinderen blev projektet i Kokkedal.Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klimatilpasning Kokkedal får klimapris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klimatilpasning Kokkedal får klimapris
Fredensborg - 20. november 2017 kl. 07:09
Af Camilla Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Klimatilpasningen i Kokkedal, der har givet byen et nyt og klimavenligt løft, har vundet Klimapris 2017, som brancheforeningen DANVA og Realdania har stiftet.

arrow Læs også: Se billederne: Så flot er Kokkedals genfødsel - selv i regnvejr

Projektet i Kokkedal fik tildelt prisen ved Dansk Vand Konference i Aarhus den 14. november efter indstilling fra en uafhængig jury.

Ud over klimaprojektet i Kokkedal var også 14 andre projekter landet over nomineret. Blandt de nominerede var blandt andre Solrødgård Klima- og Miljøpark, der er et område syd for Hillerød og desuden også Kilen i Solrød, som er en kombination af regnvandsbassiner og byrum med fokus på bevægelse.

Prisen gik til Kokkedal, da bydelen med projektet har fået løsninger, der både forsinker vandet og tilbyder rekreative områder, som beboerne kan bruge til leg og ophold, lyder en af juryens begrundelser.

Det store klimaprojekt i Kokkedal blev indviet den 13. september og fik for alvor lov til på dagen at vise sin funktionalitet, da det regnede dagen lang.

DANVA og Realdania præmierer klimatilpasningsaktiviteter, der forebygger oversvømmelser eller på en effektiv, synlig, bæredygtig, kreativ og nyskabende måde gør klimatilpasning til en del af danskernes hverdag.

Borgmester Thomas Lykke Pedersen glæder sig over prisen.

- På kommunens vegne er jeg både stolt og beæret over dette store skulderklap fra de to vigtige organisationer. Klimatilpasning Kokkedal er et svendestykke i intensivt samarbejde på tværs af ejerskab og profession. Det er unikt, at man i Danmark kan håndtere byudvikling i denne størrelsesorden ved at koble klimaløsninger med sociale aktiviteter, udtaler han i en pressemeddelelse.

arrow Video: Jamen, Ebbe Dalsgaard skal jo lave arbejdet!
21. juni 2016 kl. 22:13 Opdateret: kl. 09:03
arrow Flot resultat: Byd klimatilpasningen velkommen
01. maj 2015 kl. 06:02 Opdateret: kl. 23:10
arrow Børnehavebørn åbnede vandlegeplads
15. december 2014 kl. 20:39 Opdateret: kl. 20:39

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk