29. juli 2021
Søndag den 1. august er der premiere på Madam Mangors klima-kabaret »Hvem ta?r skraldet« i Kulturhuset Den Gamle Bio i Fredensborg. Thomas Maling, tv, er både instruktør og manuskriptforfatter. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Søndag den 1. august er der premiere på Madam Mangors klima-kabaret »Hvem ta?r skraldet« i Kulturhuset Den Gamle Bio i Fredensborg. Thomas Maling, tv, er både instruktør og manuskriptforfatter. Foto: Allan Nørregaard
Foto: ALLAN NORREGAARD
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klima-kabaret om forbrug, madspild og alt det, der fylder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klima-kabaret om forbrug, madspild og alt det, der fylder
Fredensborg - 21. juli 2021 kl. 18:51
Af Dorte Møller Rasmussen

Der er ingen løftede pegefingre selvom temaet for så vidt er alvorligt nok. Men når Madam Mangor-teaterfolkene inviterer til en klima-kabaret, så er kan publikum være sikker på, at den er tilsat CO2-neutral lattergas.

Forberedelser er netop nu på sit højeste, for der er premiere på årets forestilling søndag den 1. august klokken 15.30. Herefter er der forestillinger frem til 21. august. På hverdage kl. 19.30 og lørdag-søndag 15.30. Cafeen åbner en time før.

Som altid er det parret Thomas Malling og Jane Wesley, der står for tekst, instruktion og scenografi, og derudover medvirker både professionelle sangere og frivillige aktører.

Ved flyglet sidder Mads Jensen, der også akkompagnerede kabaretten "Det er sommer, det er sol" i 2017.

En kabaret minder på mange måder om en revy, men kabaretten åbner for flere muligheder - også de mere alvorlige. Men bare rolig: forestillingen »Hvem ta'r skraldet« vil udover sange og tekster om vores forbrug og alt det affald, der kommer ud af det, også indeholde et komisk blik på vores livsstil.

For at Madammen ikke skal blive beskyldt for "green-wash", er alt hun sætter på scenen genbrug. Og når det kommer til CO2, har hun regnskabet i balance. Madammen skaber sin nye scenografi og sine kostumer af alt det, hun kan finde på lodsen og på sit lager.

- Vi har også været på jagt i alt det "kultur-gods" der er smidt ud. Vi har hevet det bedste af det op af containerne, så vi kan servere det for dig. Vi har støvet skønne sange af; sange som var alt for gode til at ende i forbrændingen. Kun de aktuelle sketches og dialoger er produceret helt fra ny, og "udledningen" fra dem bliver et komisk blik på danskernes forbrug og madspild, samt kampen for at komme af med alt det, der fylder på loft og i kælder, lyder det fra Thomas Malling og Jane Wesley.

Med klimakabaretten sætter Madammen tidens vigtigste emne på scenen, og skaber samtidigt en oplevelse til glæde for de mange, der efter et år i isolation, hungrer efter teaterets nærvær.

Billetsalg på www.madammangor.dk

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?