13. maj 2021
Søndag den 18. april er der affaldsindsamling i Fredensborg Kommune. Arkivfoto.
Søndag den 18. april er der affaldsindsamling i Fredensborg Kommune. Arkivfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klar til hovedrengøringen af naturen i kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klar til hovedrengøringen af naturen i kommunen

18. april går frivillige i gang med at rengøre naturen

Fredensborg - 11. april 2021 kl. 06:03

Søndag 18. april inviterer Danmarks Naturfredningsforening på den årlige affaldsindsamling Fredensborg og resten af landet. Her samler mere end 100.000 frivillige borgere affald i naturen.

"Du kender det sikkert. Et cigaretskod mellem tæerne på stranden eller en øldåse smidt på stien, hvor du går. Det er bare irriterende, for slet ikke at tale om alt det plastik, der flyder rundt. Affald i naturen er til gene for mennesker og kan være til skade for dyrene," skriver Danmarks Naturfredningsforening i en pressemeddelelse.

Godt signal

Når vi samler ind, handler det også om at sende et signal til andre om, at det ikke er i orden at smide affald i naturen, skriver Danmarks Naturfredningsforening.

"Ikke mindst er det god læring for både store og mindre børn at samle affald. Det skaber gode ambassadører, der ved, hvordan man opfører sig i naturen," fortæller Dennis Jæger, der er DN's lokale indsamlingskoordinator.

Hvis man vil være med i indsamlingen og have flere informationer kan man kontakte Dennis Jæger på telefon 40444719.

"Vi udleverer afsprittede affaldstænger så længe lager haves, men tag selv havehandskerne med. Og man går vel typisk en og en, når man samler affald, eller en lille familie sammen," siger Dennis Jæger.

Vil du være med, kan du møde op mellem klokken 10 og 14 hos Kokkedal på Egedalsvænge 37, mellem klokken 11 og 13 i Jellerød Have ved containerpladsen og ved den nye naturlegeplads nord for lergravene i Nivå samt på Fredensborg Station. Endelig kan man møde op mellem klokken 10 og 12 ved KulturStationen i Humlebæk.

Jk

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?