21. november 2017
Keramik af Picasso. Foto: Louisiana
Keramik af Picasso. Foto: Louisiana
Foto: Gérard Blot / RMN-GP
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Keramik af Picasso finder vejen til Louisiana

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Keramik af Picasso finder vejen til Louisiana
Fredensborg - 17. oktober 2017 kl. 15:39
Af Camilla Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Louisiana forbereder en udstilling, der skal vise Picassos originale keramiske samlinger. De kan opleves i foråret 2018 fra den 1. februar - 27. maj.

Picassos keramik er et særskilt og måske knapt så kendt område i hans værker. Keramikken er ikke tidligere præsenteret i Skandinavien i stort udtræk, men det ønsker Louisiana nu at lave om på. Udstillingen kommer til at vise mere end 150 keramiske værker fra perioden 1947 til 1964.

Picasso, der også er kendt for sine malerier, tegninger og grafisk arbejde, stødte i sommeren 1946 på en keramikudstilling i Sydfrankrig - det blev et vendepunkt for Picasso, der efter oplevelsen kastede sig over nye kunstneriske udfordringer igennem keramiske materialer.

Picasso har produceret ca. 4000 keramiske objekter, der både inkluderer skulpturelle figurer, dyr, faunaer og kvindefigurer, som er vokset ud af Picassos fantasi, når det våde ler blev formet. Også bemalinger og bearbejdninger af tallerkener, kander og fade er en del af hans produktion, som næste år kan ses på Louisiana.

Gennem årene har Louisiana haft et samarbejde med Picasso-familien, og det er med støtte fra familien samt Picasso-museerne i henholdsvis Paris, Antibes og Barcelona, at det har været muligt for kunstmuseet at indsamle og sammensætte et bredt og tematisk udvalg af kunstnerens produktion.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk