21. november 2018
Venstre har presset på for at få lagt en konkret plan, hvor Karlebo Skole bliver præsenteret som et særligt tilbud, når forældre skal vælge skole til deres børn. I Børne- og Skoleudvalget er der enighed om den strategi. Foto: Allan Nørregaard
Venstre har presset på for at få lagt en konkret plan, hvor Karlebo Skole bliver præsenteret som et særligt tilbud, når forældre skal vælge skole til deres børn. I Børne- og Skoleudvalget er der enighed om den strategi. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kampagne skal redde skole i landsby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kampagne skal redde skole i landsby
Fredensborg - 22. januar 2018 kl. 14:31
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På den lille skole i Karlebo er der alt for få elever. Måske skyldes det, at forældrene ikke kender til skolen? Måske skyldes det, at forældrene aktivt vælger den fra?

arrow Læs også: Hellere en skole til 40 børn end konsulenter til en million

På det seneste møde i Børne- og Skoleudvalget blev politikerne enige om, at skoletilbuddet i Karlebo skal beskrives mere præcist i det materiale, som forældre kan læse, når deres børn skal starte i skole.

- Vi skal agitere for skolen og lave en kampagne for skolen, og det skal vi egentlig gøre for alle vores skoletilbud. Vi skal fortælle, hvorfor forældrene skal vælge folkeskolen. Privatskolerne er gode til det, og det skal vi også være, siger Per Frost Henriksen, der erkender, at det kan gøres bedre for de enkelte skoleafdelinger.

Karlebo Skole har haft en profil som udeskole for indskolingsbørn, men elevtallet har været faldende i de seneste år. Det skyldes at børnetallet faldet, men også at halvdelen af forældrene i landområderne fravælger Karlebo Skole til deres yngste børn. Skolen er en afdeling under Fredensborg Skole.

- Vi skal have undersøgt, hvorfor det sker - det er vi enige om. For egen retning tilføjer jeg, at skoletilbuddet i Karlebo ikke er holdbar i længden, som det er nu med kun to klasser. En fra 0. til og med 2. klasse, og en for 3. til 5. klasse. Det er pædagogisk og elevmæssigt ikke nok, og der har vi også et politisk ansvar for at sikre, at skoletilbuddet i Karlebo lever op til kravene, uddyber Per Frost Henriksen.

Han understreger, at politikerne er enige om at kæmpe for at bevare Karlebo Skole, men det kræver samtidig, at flere forældre tilvælger skolen.

arrow Opråb: Derfor dør idrætslivet, hvis skolen lukker
14. maj 2018 kl. 05:46 Opdateret: kl. 21:45
arrow Kom ud af busken, Byråd!
07. maj 2018 kl. 11:11 Opdateret: kl. 11:11

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk