26. juni 2019
De første 16 boliger i seniorbofællesskabet kan stå klar om et år, lød det om det konkrete projekt på Menu-grunden i Fredensborg. En propfyldt rådhuskælder lyttede med. Foto: Steffen Slot
De første 16 boliger i seniorbofællesskabet kan stå klar om et år, lød det om det konkrete projekt på Menu-grunden i Fredensborg. En propfyldt rådhuskælder lyttede med. Foto: Steffen Slot
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kæmpe fremmøde: Nye boliger fik folk ud i blæsten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kæmpe fremmøde: Nye boliger fik folk ud i blæsten
Fredensborg - 15. januar 2019 kl. 04:11
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er en kæmpe interesse for et nyt projekt med 70 boliger i et seniorbofællesskab i Fredensborg.

arrow Læs også: Se skitserne: 80'er kvalitet er fundament for nyt bofællesskab

Knap 300 mennesker var i aftes samlet på rådhuset i Fredensborg Kommune for at høre om et projekt med et stort seniorbofællesskab, der skal opføres centralt i Fredensborg få hundrede meter fra golfbane, Fredensborg Slotshave, handelsliv og stadion.

Den store interesse afspejler en landstendens, hvor undersøgelser viser, at 80.000 danskere finder seniorbofællesskaber særdeles interessante som boligform. Imidlertid er der under 10.000 af sådanne boliger på landsplan. Projektet i Fredensborg er på papiret helt i tråd med det, som seniorer i alderen fra 55 år og opefter efterspørger.

- Der er en meget stor gruppe, der populært sagt vil have et seniorbofællesskab på Rådhuspladsen. De vil bo tæt på handel, oplevelser og infrastruktur, og derfor er det også en interessant og relevant dagsorden, hvis man i Fredensborg kan få konverteret en centralt beliggende erhvervsejendom til seniorbofællesskaber. Med seniorbofællesskaber kan man få frigivet parcelhuse til børnefamilierne, siger Per Schulze, der som programschef i Realdania selv er engageret i at skabe projekter med seniorbofællesskaber andre steder i Danmark.

Realdania arbejder målrettet for, at der også kommer seniorbofællesskaber, som folkepensionister har råd til at bo i. De første erfaringer fra et projekt i Valby viser, at investorerne ikke behøver at være bange for at bygge en del af boligerne på blot 50 kvadratmeter.

- Der er så mange fællesfunktioner i seniorbofællesskaber, at pladsen ikke betyder så meget. Vi oplever, at de små boliger har været de mest efterspurgte, konstaterer Per Schulze.

arrow Video og billeder: Fem særlige punkter om projekt Kongeparken
15. januar 2019 kl. 11:01 Opdateret: kl. 11:01
arrow Ét projekt, 300 seniorer - og måske seks etager
15. januar 2019 kl. 08:54 Opdateret: kl. 08:54

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede