19. september 2020
Fredensborg Arkiverne bruger i øjeblikket nissen Julius til at fortælle om de ting, som arkivet gemmer på - til glæde for borgere, der alle er velkomne til at besøge arkivet for at søge historiske oplysninger om familie, venner eller ejendomme.
Fredensborg Arkiverne bruger i øjeblikket nissen Julius til at fortælle om de ting, som arkivet gemmer på - til glæde for borgere, der alle er velkomne til at besøge arkivet for at søge historiske oplysninger om familie, venner eller ejendomme.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Julenissen Julius fortæller om arkivet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Julenissen Julius fortæller om arkivet
Fredensborg - 09. december 2019 kl. 20:40
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Arkivet i den sydligste del af rådhuset i Kokkedal afslører her i december, at der bor en nisse mellem bogreolerne, arkivkasserne og de computere, der er med til at opdatere det elektroniske arkiv.

Julius er desuden trådt frem på Facebook på Fredensborg Arkivernes side, hvor man kan følge Julius' liv i arkivet, og det er samtidig en fortælling om alle de ting, som almindelige borgere også kan få glæde af.

En af de første dage stod der dette om arkivets nisse:

»Julius leder efter sin fætter, der boede hos skovløberen langt ude i Grønholt Vang. Men det er vidst mange år siden den gamle skovløber gik på pension. Alligevel finder han ham i arkivet kartotekskort«.

De mange kartotekskort kan nemlig føre til mange spændende fortællinger om mennesker, der har levet i kommunen. Indtil nu har Julius kigget på de julesange, som den gamle lærer Gilberg på Fredensborg Skole skrev, og han har også kigget i det fotoalbum, som arkivet har fået indleveret fra familien Duus, stationsforstander i Fredensborg.

Helt afgørende for arkivet er nemlig, at borgerne indleverer historisk materiale i stedet for at smide det ud. Fredensborg Arkiverne har åbent hver mandag fra 11.00 til 17.00 samt efter aftale. Kontakt arkivet via arkiverne@fredensborg.dk eller telefon 7256 2236.

Julenissen har i øvrigt selskab af Lise Schifter, leder af arkivet, der får hjælp fra en række frivillige og ikke mindst Elisabeth, der har været på arkivet en årrække. De er alle en del lettere at få i tale end nissen, der har det med at gemme sig, når der er »fremmede« på arkivet.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?