8. august 2020
Fredensborg Slotskirkes Pigekor giver koncert torsdag den 12. december på Nivaagaards Malerisamling. Koret har for nylig optrådt »live« fra Tivoli i morgenprogrammet »God Morning Britain«..
gallery icon

Se billedserie

Fredensborg Slotskirkes Pigekor giver koncert torsdag den 12. december på Nivaagaards Malerisamling. Koret har for nylig optrådt »live« fra Tivoli i morgenprogrammet »God Morning Britain«..
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Julehygge med Ellen Hillingsø og slotskirkens pigekor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Julehygge med Ellen Hillingsø og slotskirkens pigekor
Fredensborg - 26. november 2019 kl. 19:54
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med en stor familiedag søndag den 1. december fra klokken 12.00 til 15.00 starter julehyggen på Nivaagaards Malerisamling. Det sker med et juleværksted i museets gamle afdeling, hvor børn og voksne kan lave juleklip designet af museets huskunstner Marina Pagh.

De kan også flette julehjerter, stjerner og guirlander, mens der spilles klassisk julemusik i de stemningsfulde omgivelser. Man kan pynte museets juletræ med sine kreationer - eller tage dem med hjem eller give i gave. Juleværkstedet fra klokken 12.00 til 14.00 er gratis for årskortholdere eller når entreen er betalt.

Klokken 14.00 kommer skuespiller Ellen Hillingsø og læser juleeventyret 'Grantræet' af H.C. Andersen. Vores store nationaldigter kigger selv med fra Carl Blochs mesterportræt af Andersen, der hænger i indgangspartiet til salen, lover museet, der har gjort denne oplevelse gratis, når entreen er betalt.

Oplev kunst med børnene

Hele december kan børnene gå på opdagelse efter de ti juledyr, der gemmer sig i udstillingen og vinde en skitseblok og farveblyanter fra museumsbutikken.

De kan også udforske L.A. Ring og H.A. Brendekildes fantastiske billeder, der viser livet på landet, som det blev levet for 100 år siden - og lave opgaveark og egne tegninger over værkerne. Udover særudstillingen 'Kunstnerbrødre. L.A. Ring og H.A. Brendekilde' kan børnene og deres familier også opleve museets egen samling af kunstværker fordelt over 500 års kunsthistorie fra renæssancen, barokken og dansk guldalder.

Torsdag den 12. december klokken 19.30 er der julekoncert med Fredensborg Slotskirkes Pigekor klokken 19.30, hvor 22 piger i alderen 13-21 år synger julen ind med skønne danske juleklassikere, engelske carols og nyere arrangementer vil sprede julestemning på museet. Pigekoret optræder med flerstemmig sang og koreograferede koropstillinger i Søjlesalen, hvor kunsten denne aften mødes af julens »englestemmer«.

Fredensborg Slotskirkes Pigekor ledes af dirigent Cille Buch og akkompagneres af Else-Marie Kristoffersen på klaver. Pris: 150 kroner, halv pris for årskortholdere, og naturligvis er koncertbilletten inklusiv entre til museet.

Cafeen serverer flere søndage i december en lækker klassisk julebuffet, og i weekenderne fra den 7. december til den 22. december sælger spejderne fra De Vilde Svaner deres fine juletræer på parkeringspladsen. Museet har lukket den 24. og 25. december og den 31. december og den 1. januar. Derudover er der åbent kl. 11-20 tirsdag-fredag og 11-17 lørdag-søndag.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?