17. juli 2019
I foredraget dykker museumsinspektør Birgitte von Folsach ned i malerisamlingens rige skattekiste, der rummer både malerier og et væld af tegninger, hvor Marstrand tager pulsen på høj og lav.  Foto: Torben Christensen
I foredraget dykker museumsinspektør Birgitte von Folsach ned i malerisamlingens rige skattekiste, der rummer både malerier og et væld af tegninger, hvor Marstrand tager pulsen på høj og lav. Foto: Torben Christensen
Foto: Torben Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ja, guldalderens kunst var også sjov. Museet fortæller...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ja, guldalderens kunst var også sjov. Museet fortæller...
Fredensborg - 12. september 2018 kl. 20:16
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Var de virkelig også sjove i guldalderen? Ja, selvfølgelig! Det ses i indgangspartiet til Malerisamlingens aktuelle særudstilling om karikaturtegneren Jens Hage, hvor der i øjeblikket er udstillet et mindre udvalg af museets Marstrand-værker, som er kendetegnet ved netop humor og satire.

Maleren Wilhelm Marstrand havde et nært forhold til familien Hage, som han portrætterede i tre generationer. På væggen ind til Jens Hage-udstillingen ses en karikatur, som Marstrand har tegnet af konsul Alfred Anton Hage (1803 - 1872), en succesfuld handelsmand og far til Johannes Hage, stifteren af Nivaagaards Malerisamling.

Hør om denne karikatur og andre af Marstrands humoristiske værker i Birgitte von Folsachs foredrag den 18. september klokken 17.00 på Nivaagaards Malerisamling.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede