14. november 2019
For 25 år siden kom Silvia Gilli til Danmark. I dag glæder hun sig over, at hun kan holde kontakten til hjemlandet gennem sin undervisning.
For 25 år siden kom Silvia Gilli til Danmark. I dag glæder hun sig over, at hun kan holde kontakten til hjemlandet gennem sin undervisning.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Italiensk: Garvet underviser i spil til pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Italiensk: Garvet underviser i spil til pris
Fredensborg - 10. juli 2019 kl. 13:08
Af Christoffer Schyth Kjær
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det italienske sprog lyder smukt og trækker straks paralleller til sommer, sol og god mad, men det virker umiddelbart svært at lære. En sproglig udfordring, Silvia Gilli har hjulpet folk med i årevis. Hun har nemlig undervist på LOF Øresund i 19 år, og nu har hendes hårde arbejde betydet, at hun er nomineret til Aftenskolernes Pris i kategorien »Årets Underviser«. Det oplyser LOF i en pressemeddelelse.

- Det er fantastisk at blive nomineret, men det er en særlig cadeau, at det er LOF, der har indstillet mig. Det er faktisk det vigtigste for mig. Det er fantastisk anerkendelse at få, når jeg har været en del af LOF i så mange år. Så jeg betragter mig allerede nu som en vinder bare på grund af nomineringen, udtaler Silvia Gilli, der er født og opvokset i den italienske by Bologne, i pressemeddelelsen.

Hun er nu blandt de sidste tre undervisere på landets aftenskoler, der er blevet nomineret til prisen, som bliver uddelt på Kulturmødet på Mors. Det er LOF, der har indstillet hende, og det har de gjort med flotte ord som: »Silvia Gilli er en exceptionelt velkvalificeret og eftertragtet italienskunderviser. Silvia lever og ånder for at formidle italiensk sprog og kultur. Det gør hun fuld af indlevelse og med et utroligt smittende engagement igennem kurser, foredrag og kulturophold i Italien«.

I år 2000 begyndte Silvia Gilli sin undervisning på italiensk, der dengang var noget helt nyt på skolen, men der gik ikke længe, før begynderholdet blev til et fortsætterhold, mens nye begynderhold blev oprettet. Syv år senere underviste hun 16 hold i italiensk, og i dag er netop dét det mest underviste sprogfag ved LOF Øresund.

- Jeg har elever, som har gået hos mig, siden jeg startede i år 2000 og i årene efter det. Det handler ikke kun om at lære et sprog, men også om at lære hinanden at kende og om at lære den italienske kultur at kende, udtaler Silvia Gilli.

Hun er uddannet kunsthistoriker, og ud over hendes undervisning i italiensk holder hun foredrag om italiensk kultur, historie, kunsthistorie og folklore.

De fem landsdækkende oplysningsforbund, AOF, DOF, LOF, FOF og Fora, står bag Aftenskolernes Pris. Den bliver uddelt i kategorierne »Årets Aftenskole«, »Årets Underviser« og »Årets Aftenskolekommune«. Vinderne bliver kåret af en uafhængig jury.

grafik køb billede