26. maj 2020
Fra venstre ses initiativtagerne til den andelsvirksomhed, der har fået en forrygende opstart. Her ses Marie Louise Hartwig Widding, Christian Widding, Camilla Bodeholt Thomsen, Jonna Egholm Andersen og Andrea Straub Bauer.
Fra venstre ses initiativtagerne til den andelsvirksomhed, der har fået en forrygende opstart. Her ses Marie Louise Hartwig Widding, Christian Widding, Camilla Bodeholt Thomsen, Jonna Egholm Andersen og Andrea Straub Bauer.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hver time sender bogkapital mod nye højder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hver time sender bogkapital mod nye højder
Fredensborg - 21. september 2019 kl. 05:48
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tilbuddet om at købe andelsbeviser til Fredensborg Boghandel har skabt en mindre vækkelse i Fredensborg. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Én kunde kom tilbage med sin gode ide - og pludselig var de seks

51.000 kroner torsdag eftermiddag. 106.000 kroner torsdag aften. 150.000 kroner fredag ved middagstid.

Støtten til Fredensborg væltede ind efter torsdagens nyhed om, at seks borgere i Fredensborg har stiftet andelsvirksomheden »FredensborgFordi« for at lade fællesskabet overtage Fredensborg Boghandel og drive den som en andelsvirksomhed.

- Det er helt vildt. Vi havde faktisk ikke på forhånd snakket om, hvad vi kunne forvente den første dag. Men jeg er alligevel overrasket, og det må jo betyde, at vi har ramt noget. Folk vil gerne Fredensborg - byen og boghandelen, siger Marie Louise Hartvig Widding, der er formand for bestyrelsen i FredensborgFordi.

Andelsselskabet har brug for 650.000 kroner i kapital for at købe varelageret og foretage nogle nødvendige investeringer i Fredensborg Boghandel, inden den kan drives videre uden for Poul Blæsbjergs ejerskab. Det vil ske med det nuværende personale i boghandelen, eftersom den nu 78-årige Poul Blæsbjerg har trappet ned igennem de seneste år. Netop begejstringen hos kunder og personale i boghandelen er det, som gjorde største indtryk på Marie Louise Hartwig Widding, da hun torsdag eftermiddag kom forbi boghandelen.

- De havde ikke flere flyers tilbage, og Poul var i hopla, fordi han kan godt lide, når det hele er lidt hektisk og ekstraordinært - når der er fart over feltet, fortæller hun og tilføjer, at hun også er glad for den »frame« med »Jeg er også medejer af Fredensborg Boghandel«, som Nina Larsson fra NO 16 har lavet til brug på sociale medier.

Klokken 14.00, omtrent 32 timer efter, at salget af andelsbeviser var begyndt - ja, da havde 106 mennesker købt for 155.000 kroner.

Man kan læse mere på www.fredensborgfordi.dk

arrow Nægter at sælge til pizzeria: Nu vil borgere købe boghandelen
19. september 2019 kl. 03:42 Opdateret: kl. 18:34
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?