31. oktober 2020
Lennart Lajboschitz, der har genskabt Hornbækhus, ejer også den gamle villa Shaw. For to år siden var ejendommen i forfald - nu er den lukket af og skal nytænkes som fælleshus for et nyt boligfællesskab.
gallery icon

Se billedserie

Lennart Lajboschitz, der har genskabt Hornbækhus, ejer også den gamle villa Shaw. For to år siden var ejendommen i forfald - nu er den lukket af og skal nytænkes som fælleshus for et nyt boligfællesskab.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Husker du billederne? Unge festede i rigmands forladte palæ

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Husker du billederne? Unge festede i rigmands forladte palæ
Opdateret 16. august 2020 kl. 15:55
Fredensborg - 16. august 2020 kl. 14:50
Af Steffen Slot

Efter 100 år blev rokoko-palæet på Hillerødvejen 3 i Fredensborg opkøbt af Tiger-milliardæren Lennart Lajboschitz, der har genskabt Hornbækhus.

Nu præsenterer han visionerne for en ny fremtid for Petersholm-grunden, og Villa Shaw får en helt central betydning. Det kan man læse om i Frederiksborg Amts Avis lørdag den 15. august.

Palæet i Fredensborg var i december 2018 i hastigt forfald.

arrow Læs også: Kæmpe boligprojekt kan blive et flagskib for fællesskaber

Klik på billedserien fra december 2018 og træd ind i en fortælling om en historisk bygning. Glasset i de fleste af de småsprossede vinduer er smadret, og på de hvide ydermure er der spraymalet ord som »Pik« og »Kusse« med gul maling.

Skulpturen af kvinden med barnet foran sig er smadret næsten til ukendelighed af spark, og det blev fortalt, at yderdørene stod ulåste.

I kommunens SAVE-register er Villa Shaw registreret med en bevaringsværdi på 2, men i 2018 var ejendommen i forfald. Dele af ungdommen i Fredensborg havde denne sommer og i efteråret indtaget palæet for at holde fester.

Efter omtale i december 2018 i Frederiksborg Amts Avis kom Lennart Lajboschitzs ejendomsselskab med denne kommentar:

- Vi har sat en vagt på bygningen, og det skulle vi have gjort tidligere. Allerede i sommer var det vores hensigt, men en misforståelse har gjort, at det ikke er sket. Det er irriterende, men nu sker det, og vi sender også en tømrer ud for at sikre afdækningen af ruder og vinduer, så man ikke kan komme ind, og for at undgå flere skader på bygningen. Når det er sket, vil der også blive ryddet op indenfor, fortæller John Bruun, ejendomschef i Mitco Ejendomme.

arrow Se skitserne: Store boligdrømme for den forfaldne palæ-grund
15. august 2020 kl. 05:14 Opdateret: kl. 11:17
arrow Se billederne: Sådan var livet omkring det forladte palæ
08. december 2018 kl. 06:19 Opdateret: kl. 13:17
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?