19. oktober 2021
Humlegården blev i 2011 politianmeldt efter en større mediestorm. Humlegårdens daværende cheflæge Finn Skøtt Andersen, belv beskyldt for at slå plat på kræftsyge. Da han døde, gik stedet konkurs.
Humlegården blev i 2011 politianmeldt efter en større mediestorm. Humlegårdens daværende cheflæge Finn Skøtt Andersen, belv beskyldt for at slå plat på kræftsyge. Da han døde, gik stedet konkurs.
Foto: Tommy Verting
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Humlegården bliver bosted for tidligere misbrugere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Humlegården bliver bosted for tidligere misbrugere
Opdateret 28. oktober 2013 kl. 10:40
Fredensborg - 24. oktober 2013 kl. 06:34
Af Tijana Krstic

Humlebæk: Humlegården skal laves om til et bosted for voksne med misbrugsproblemer. Blå Kors har nemlig købt gården, der ligger ud til Strandvejen i Humlebæk, står der i referatet fra Økonomiudvalgsmødet i mandags.

Blå Kors har i forvejen et tilsvarende bosted i Espergærde, og det er tanken, at dette bosted skal flyttes til Humlegården. Det vil blive indrettet med i alt 28 pladser, hvor af 12 af pladserne vil være midlertidige pladser på to til 18 måneder, tre pladser vil være til længerevarende ophold af flere år, og 13 pladser skal være til hjemløse borgere, hvor opholdstiden vil være vekslende. Derudover vil der være fælles rum.

Godt samarbejde

Personalet på det nye bosted vil være sammensat af en forstander og sundhedsfaglige medarbejdere, pædagoger, en socialrådgiver, ernæringsassistent, samt et antal faglærte vikarer. Der indgås desuden aftale med læge, psykiater og fysioterapeut. Bostedet er ikke for aktive misbrugere, svært psykisk syge eller mennesker med meget uadreagerende adfærd, men ifølge Helsingør Kommune har Blå Kors' bosted i Espergærde fungeret upåklageligt, og da Blå Kors i juni inviterede naboer til Humlegården til informationsmøde, var der heller ikke noget kritisk at bemærke.

Fredensborg Kommune har brugt nogle pladser på bostedet i Espergærde, og det er kommunens vurdering, at bostedet på Humlegården vil blive brugt i samme omfang.

Rejser du til udlandet i år?