21. januar 2021
Hans-Henrik Ross har med Mona Høgh fået en ny kollega efter Charlotte Ellermann, der døde alt for tidligt af en kræftsygdom.  Pressefoto
gallery icon

Se billedserie

Hans-Henrik Ross har med Mona Høgh fået en ny kollega efter Charlotte Ellermann, der døde alt for tidligt af en kræftsygdom. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Humlebæk Kirke bød ny præst velkommen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Humlebæk Kirke bød ny præst velkommen
Fredensborg - 30. november 2020 kl. 21:09
Af Steffen Slot

Med trompet, korsang og orglet brusende blev Mona Høgh søndag indsat som ny præst i Humlebæk Sogn.

Præster fra nabosognene ankom søndag den 29. november, den 1. søndag i advent, i procession og deltog sammen med alle de glade medlemmer af menigheden, som kirken kunne rumme, i den festlige præsteindvielse. Den adventspyntede kirke var rammen for indsættelsen, der blev varetaget af provsten for Fredensborg Provsti Hans-Henrik Nissen, Efter indsættelsen overtog Mona Høgh gudstjenesten og gav sin første prædiken som fastansat præst i kirken.

Mona Høgh og sognets eksisterende præst Hans-Henrik Ross skal som team løfte opgaven og det glæder de sig til. De har allerede et godt samarbejde, eftersom Mona har været deltid ansat som vikar i en periode, hvor hun også var tilknyttet Nødebo-Gadevang Sogn.

Den nye præst kan fejre juleaften i Humlebæk, idet hun og familien allerede er flyttet ind i den nymalede præstebolig, selvom ikke alle flyttekasserne er åbnet endnu, fortæller Humlebæk Menighedsråd i en kort pressemeddelelse.

Mona Høgh har overbevisende erfaring som underviser og samarbejde med unge, indtil hun for et års tid siden skiftede til præstekjolen. Sidst som uddannelsesleder og lektor på Professionshøjskolen Absalon, hvor hun havde personaleansvar for cirka 20 medarbejdere, fagligt ansvar for praktik, kvalitetssikring og den skolebaserede læreruddannelse.

Derfor har Mona allerede kastet sig ud in spændende udvikling af konfirmandundervisningen sammen med Familien på fire er allerede flyttet hertil fra Herlev. Familien går all-in i Humlebæk. Monas mand er lærer i udskolingen og flytter til en skole i fredensborgområdet. Begge børn starter i skole lokalt. Dels i folkeskolen. Dels på gymnasiet.

Efter præsteindvielsen i kirken inviterede menighedsrådet alle til reception i Torpen Kapel.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?