25. maj 2019
De grønne fag kommer på skoleskemaet på højskolen næste år.
De grønne fag kommer på skoleskemaet på højskolen næste år.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Højskole går ad grønne veje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Højskole går ad grønne veje
Fredensborg - 19. oktober 2018 kl. 06:02
Af Christoffer Schyth Kjær
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bæredygtighed, klimabevidsthed og naturbevaring. Fra 2019 kommer der et nyt hovedfag samt en række valgfag på skemaet på Krogerup Højskole, hvor den grønne omstilling er i højsæde.

De nye fag skal sørge for, at skolen er på linje med de unges tankegang. En undersøgelse fra tænketanken, Concito, viser nemlig, at unge under 30 år er de mest klimabevidste, og at de opfatter klimaforandringerne som et stort problem, der skal løses. Og det er det, eleverne skal lære om på højskolen.

- Krogerups DNA er at forholde sig til samtid og samfund. Vil man være en højskole, der forholder sig til sin tid i dag, må og skal man forholde sig til klimakrisen, den stigende forurening og rovdriften på klodens ressourcer, men - og det er vigtigt men - uden at forfalde til opgivenhed og mismod. Det, der er brug for, er en lys klimarealisme, der byder resignationskulturen trods; at vi stirrer udfordringerne i øjnene uden at tabe mod, humør og hittepåsomhed, siger formand Rasmus Meyer.

Eleverne skal undervises i klimastrategi i forhold til klimakrisen og lære, hvordan man bygger et bæredygtigt samfund gennem grøn entreprenørskab, og så skal de også have jord under neglene ved at vedligeholde højskolens køkkenhave fyldt med grøntsager, lære om kompostering og dens kemiske processer, planter, økosystemer og vandre i naturen.

Det nye hovedfag starter op til efteråret i 2019, men allerede i foråret kan skolens elever kaste sig ud i det grønne gennem valgfag om natur, bæredygtighed, friluftsliv og klima.

Og allerede i denne uge bliver kurset »Når naturen kalder« afviklet i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening og Aarstiderne.

Udviklingen af de nye fag sker i samarbejde med grønne entreprenører, NGO'er, aktivister, kunstnere, virksomheder, fagfolk, forskere og studenterorganisationer.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede