7. december 2019
Til familiedag på museet lørdag den 17. august kan børn og voksne hjælpe med at finde materialer til Anja Frankes kommende kunstværk. Pressefoto: David Kahr.
Til familiedag på museet lørdag den 17. august kan børn og voksne hjælpe med at finde materialer til Anja Frankes kommende kunstværk. Pressefoto: David Kahr.
Foto: David Kahr
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjælp museet med at skabe en jordhund af mursten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjælp museet med at skabe en jordhund af mursten
Fredensborg - 12. august 2019 kl. 05:50
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sommeren går på hæld, og på Malerisamlingen lyder startskuddet til efterårets store lokale kunstprojekt omkring skulpturen 'Jordhund'. Det fejres med en familiedag på museet og i Ringovnen - og afsluttes med et hyggeligt brag af en gratis familiekoncert med Silja Okking, Benjamin Koppel og Kaspar Jolin på museumscafeens terrasse.

Skulpturen »Jordhund« skabes henover efteråret af billedkunstner Anja Franke. Værkets hovedbestanddel er gamle, defekte mursten fra det lokale teglværk. De skal findes på »Store gravedag« 17. august, hvor børn og voksne fra Nivå kan grave de gamle mursten op af jorden omkring Nivaagaard Teglværks Ringovn. Når murstenene er fundet, indsamles de på Nivaagaards Malerisamling, og Anja Franke begynder sit arbejde med opførelsen af værket. Fire 6. klasser fra Nivå Skole er i løbet af efteråret engageret i et gennemgående kunstforløb omkring projektet 'Jordhund', indtil skulpturen indvies foran Malerisamlingen søndag den 3. november.

Kom og vær med til 'Store gravedag' med billedkunstner Anja Franke, tag et spadestik ned i lokalhistorien og giv dit eget bidrag til kunstprojektet. Dagen afsluttes med familiekoncert med Silja Okking, Benjamin Koppel og Kaspar Jolin, mens cafeen serverer aftenens ret til fællesspisning, lyder invitationen fra museet. Programmet er:

KL. 11-17: Almindelig åbningsdag på Malerisamlingen. Særudstilling med Viggo Johansens akvareller med tegneværksted for små og store i udstillingen.

KL. 13: Ringovnen er åben. Book en rundvisning via ringovn.dk. (40 kr. for gæster over 15 år).

KL. 15-16.30: 'Store gravedag' med billedkunstner Anja Franke foran Ringovnen ved Nivaagaard Teglværk. Der graves efter gamle mursten til brug for skulpturen 'Jordhund', som skabes i samarbejde med skolebørn fra Nivå.

KL. 17-18: Familiekoncert - syng med på jazzede børnesange med Silja Okking, når hun giver koncert på museumscafeens terrasse med saxofonist Benjamin Koppel og Kaspar Jolin på guitar.

KL. 17-20: Museumscafeen holder ekstraordinært åbent med fællesspisning ved langborde.

'Store gravedag' og familiekoncerten er gratis.

Entre til museet kl. 11-17: 80 kr. Gratis for gæster u/18 år og årskortholdere.

Aftenens ret i cafeen: 100 kr. Halv pris for børn u/12 år.

grafik køb billede