3. juni 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hippiernes værdier skal fyre op under debatten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hippiernes værdier skal fyre op under debatten
Fredensborg - 24. oktober 2019 kl. 12:20
Af Marianne Due
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Havde hippierne fat i noget vigtigt og hvad kan vi lære af hippiernes idealer? Det vil værten og komikeren Anders Stjernholm undersøge i et nyt debatprogram på den nye landsdækkende Radio4.

arrow Læs også: Ny radio: Du skal opleve, at Radio4 er relevant

Anders Stjernholm selv er født i 1980 og vokset op i Fredensborg i Nordsjælland, og det udgangspunkt er måske langt væk fra hippiebevægelsens idealer om fællesskab og fri kærlighed.

- Som barn af 1980'erne og ung i 1990'erne har jeg nok altid følt, at jeg og min generation er gået glip af noget vigtigt. Jeg vidste, at mennesker med langt hår, majspibe og hængepatter synes, at atomkraft var for galt, og at nedlagte bygninger godt måtte bruges af andre. Men størstedelen af hippietidens idéer og idealer havde jeg ikke noget begreb om. I dag tror jeg mere og mere på, at der i årene før jeg selv kom til verden, herskede en stærk - og måske lidt naiv - tro på, at verden kunne blive et bedre sted. Den gejst kunne vi måske godt trænge til et skud af, siger Anders Stjernholm.

I det nye radioprogram »Blomsterbørns Hørm«' ser Anders Stjernholm på, om vi mistede noget vigtigt, da vi sagde farvel til 60'erne og 70'erne.

- Jeg vil tale med dem, der var til stede. Dem der oplevede kollektiverne indefra - på godt og ondt. Dem der skrev protestsange og som insisterede på at vende kunsten, kulturen og pædagogikken på hovedet. Dybest set fordi, jeg er nysgerrig på, hvordan man som videnskabspositiv og fredselskende verdensborger kan bidrage positivt til verden. Og så må tiden jo vise, om jeg finder svar eller ej, siger han.

Anders Stjernholm er født 1980 og uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2007. Han har været vært på en række tv- og radioprogrammer - bl.a. på DR2, hvor han i en programserie har undersøgt danskernes selvmedicinering og pilleforbrug, men også på mere kulørte tv-shows som Bingo Banko på TV2. Han har tidl. været politik aktiv i Alternativet, og så har han lavet et utal af stand-up shows, siden han debuterede på københavnske Comedy Zoo for snart 15 år siden.

'Blomsterbørns Hørm' sendes første gang torsdag den 7. november kl. 11.05. Programmerne kan også hentes som podcast.

arrow Kongelig radio på ny kanal
25. oktober 2019 kl. 19:08 Opdateret: kl. 14:21
arrow Den nye landsdækkende Radio4 sender fra 1. november
23. oktober 2019 kl. 08:43 Opdateret: kl. 08:43
arrow Nu får singler deres eget radioprogram
21. oktober 2019 kl. 13:43 Opdateret: kl. 13:43
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?