23. august 2019
Her ses en skitse over havnen fra den første udviklingsplan. SLA  skal arbejde videre med en ny plan inden for det oprindelige budget.
Her ses en skitse over havnen fra den første udviklingsplan. SLA skal arbejde videre med en ny plan inden for det oprindelige budget.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Havn og strandpark bliver et fremtidsprojekt for et kæmpe millionbeløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Havn og strandpark bliver et fremtidsprojekt for et kæmpe millionbeløb
Fredensborg - 20. februar 2019 kl. 06:02
Af Christoffer Schyth Kjær
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fremtiden for Nivå Havn og Strandpark var blevet delt op i to scenarier, hvor et var mere ambitiøst end det andet. Mandag blev sagen diskuteret på et møde i Økonomiudvalget, hvor det blev besluttet at gå med den mest ambitiøse model. Valget faldt på nemlig på scenarie B.

- Vi har valgt at gå med den store model. Den er visionær, og den vil skabe en bedre havn, siger Thomas Lykke Pedersen.

Med det scenarie skal havnens areal udvides mod Øresund, hvor der også skal etableres en ny og bedre kystsikring. Udvidelsen vil gøre plads til omtrent 20 ekstra parkeringspladser samt en maritim legeplads. Det er også en del af scenariet, at der skal bygges et stort fælleshus med plads til over 200 personer. Samlet set forventes den løsning at koste 69 millioner kroner. I scenarie A skulle udviklingen ske inden for havnens nuværende rammer, mens der altså med scenarie B skal bygges ud.

I har sat 7,4 millioner kroner af til Nivå Havn og Strandpark frem til 2020. Har I de 69 millioner, som scenarie B koster?

- Nej, det har vi ikke. Vi skal søge fonde, og så bliver der også en egenbetaling af brugerne på havnen ved øget takstforhøjelse af bådpladsleje. Det her er et projekt på den lange bane, og det er ikke sikkert, at det bliver færdigt, mens jeg er borgmester, lyder det fra Thomas Lykke Pedersen.

- Nu skal den her model sendes i høring hos borgerne. Så må vi se, hvad de mener om det og handle efter det, forklarer borgemesteren.

Nu skal sagen for Byrådet, inden SLA skal arbejde videre med udviklingsplanen, så den kan blive sendt i høring.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag den 20. februar.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede