21. september 2021
Igennem årene har der været flere mindre ulykker på Kellerisvej - som her i vinteren 2016. Snart kommer der bump på Kellerisvej.
Igennem årene har der været flere mindre ulykker på Kellerisvej - som her i vinteren 2016. Snart kommer der bump på Kellerisvej.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hastigheden skal ned på pendlernes smutvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hastigheden skal ned på pendlernes smutvej
Fredensborg - 04. august 2021 kl. 05:10
Af Steffen Slot

Målt på antal kilometer er det kortere at stikke ind over Kellerisvej, hvis man skal fra Espergærde og sydpå - eller omvendt. I realiteten er det kun en smutvej, hvis man kører stærkt, og det gør mange bilister.

Protesterne har været store igennem årene fra borgere med bolig på Kellerisvej, og nu kommer der forbedringer på både Kellerisvej og Krogerupvej ved Krogerup Højskole.

Efter trafikmøder og spørgeskemaer har politikerne i Infrastruktur- og Teknikudvalget i Fredensborg Kommune godkendt et projekt, der skal sænke hastigheden. Baggrunden er, at gennemsnitsfarten i dag er 48,9 kilometer inden for den zone, hvor der allerede nu er fartbegrænsning på 50 kilometer i timen. 15 procent af bilisterne kører dog over 57,5 kilometer i timen, og det viser ifølge forvaltningen, at der er et hastighedsproblem på Kellerisvej.

Bump på to veje

Løsningerne i projektforslaget skal sikre, at der kommer lavere hastighed på Kellerisvej, hvor der er bebyggelse samt lavere hastighed på Krogerupvej nær højskolen.

Trygheden for lette trafikanter skal øges på begge veje, og virkemidlerne bliver en zone med bump og anbefalet hastighed på 40 kilometer i timen nær bebyggelse på Kellerisvej og nær højskolen. Desuden skal en del af Kellerisvej mærkes som en 2-1 vej med sænkning af hastigheden til 60 kilometer i timen. En grussti langs Krogerupvejs sydside fra Humlebæk Strandvej til adgangsvejen til Krogerup Højskole prioriteres først, dernæst en Grussti langs Krogerupvej fra adgangsvej til Krogerup Højskole til Sandvejen.

Der er afsat 800.000 kroner til projektet. Forvaltningen forventer, at de vejtekniske tiltag kan rummes inden for de afsatte midler. Gennemførelse af de to stiforløb ved Krogerupvej afhænger både af den videre projektering og af de konkrete tilbud fra entreprenør, men prioriteres i den angivne rækkefølge. Projektet skal myndighedsbehandles og forventes gennemført i efteråret 2021 af Nordsjællands Park og Vej, fremgår det af en sagsfremstilling til politikerne.

Synes du, at kommunen er der for dig?