12. april 2021
Kjeld Kjeldsen har modtaget Ny Carlsbergfondets Hæderslegat på 300.000 kroner. Foto: Lars Skov
gallery icon

Se billedserie

Kjeld Kjeldsen har modtaget Ny Carlsbergfondets Hæderslegat på 300.000 kroner. Foto: Lars Skov
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hæderslegat til landets bedste formidler af arkitektur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hæderslegat til landets bedste formidler af arkitektur

Ny Carlbergsfondets bestyrelse har tildelt museumsinspektør Kjeld Kjeldsen 300.000 kroner.

Fredensborg - 07. marts 2021 kl. 04:33

En af Kunstmuseet Louisianas fremmeste formidlere, museumsinspektør Kjeld Kjeldsen, er netop blevet anerkendt med Ny Carlsbergfondets Hæderslegat på 300.000 kroner.

Kjeld Kjeldsen modtog legatet sammen med Nina Beier og Katrine Ærtebjerg, som begge modtog kunstlegater på 200.000 kroner samt Gertrud Oelsner, der fik Carl Jacobsens Museumsmandslegat på 200.000 kroner.

I begrundelsen for tildelingen af Hædereslegatet hedder det i en udtalelse fra Ny Carlsbergfondets bestyrelse:

"Kjeld Kjeldsen er ikke bare Louisianas ekspert, han er Danmarks dygtigste formidler af arkitektur. I snart fem årtier har han med sin høje faglighed og enestående internationale netværk trukket arkitektur fra hele verden til Humlebæk med den ene øjenåbnende udstilling efter den anden. Visionært og kreativt har han samtidig fornyet selve udstillingsmediet med en tværæstetisk tilgang, der kobler arkitekturen med bl.a. billedkunst og design. Hans udstillinger tilgår altid verden og publikum med udgangspunkt i aktuelle og relevante spørgsmål og tendenser, som har vist betydningen af arkitektur i et samfundsmæssigt og globalt perspektiv. Kjeld Kjeldsen hædres for sit livslange arbejde med at formidle arkitekturen og dens verden, så den bliver både nærværende, relevant og sanselig."

Arkitektur på dagsordenen
Kjeld Kjeldsen har været tilknyttet Louisiana siden 1973 og i de seneste 35 år som museumsinspektør. Han er uddannet arkitekt fra Arkitektskolen i Aarhus, hvor han også har undervist.

På Louisiana satte han tidligt arkitekturen på dagsordenen, bl.a. med udstillingerne "Alternativ Arkitektur" (1977) og "Huset som billede" (1981). Siden er fulgt en imponerende række udstillinger, bl.a. om væsentlige arkitekter som Jørn Utzon, Renzo Piano, Frank Gehry og Jean Nouvel. I de senere år har udstillingerne i højere grad fokuseret på mindre kendte, men ikke desto mindre meget væsentlige arkitekter, også udenfor den vestlige kulturkreds. Ved siden af sit omfattende arbejde på museet i Humlebæk har Kjeldsen bl.a. tilrettelagt udstillinger om Jørn Utzon og den danske byplansforsker Jan Gehl til arkitekturbiennalen i Venedig.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?