16. december 2017
Nivå Amatør Teater lægger sig tæt op af de mange regibemærkninger, som Erik Balling skrev i manuskriptet til sit eneste teaterstykke.
gallery icon

Se billedserie

Nivå Amatør Teater lægger sig tæt op af de mange regibemærkninger, som Erik Balling skrev i manuskriptet til sit eneste teaterstykke.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Glemt manuskript viser sjov og krævende Balling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Glemt manuskript viser sjov og krævende Balling
Fredensborg - 12. oktober 2017 kl. 07:56
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alle husker »Matador«, »Olsenbanden« og »Huset på Christianshavn«, men kun få ved at Erik Balling også skrev et lystspil til teateret.

»Nielsen«, hedder det, og Bo Jalsig fra Nivå Amatør Teater hørte om det tilbage i 2014, hvor han lyttede til en radioudsendelse om Erik Balling. Det fik ham til at gå på jagt efter stykket, og han endte på Det Kongelige Bibliotek.

- Jeg kunne med det samme se, at det var et usædvanlig manuskript, fordi der var lavet utallige regibemærkninger. Erik Balling havde mange meninger om, hvordan folk skulle stå på scenen, og hvordan han forestillede sig, at de skulle spille rollerne. Derfor er det ikke noget nemt teaterstykke at sætte op, hvis man skal følge Erik Balling, fordi man ikke bare kan spille frit. Han er meget krævende, fortæller Bo Jalsig, der fik bestilt en kopi af teaterstykket.

I et par år lå det i venteposition, indtil Nivå Amatør Teater fik kræfter fri til at sætte det op med Marie Louise Frifelt som instruktør. Hun er fra Landsforeningen for dramatisk virksomhed, DATS, og hun har sammen med holdet af frivillige amatørskuespillere knoklet for at blive klar til premieren, der holdes søndag den 15. oktober klokken 15.00. Og selve stykket? Det er et muntert lystspil med forviklinger og misforståelser.

Premieren finder sted søndag den 15 oktober klokken 15.00 i Teaterhuset, Kalvehaven 6, Nivå. Spilledage er mandag den 16. klokken 20.00, onsdag den 18. oktober klokken 20.00, torsdag den 19. oktober klokken 20.00, lørdag den 21. oktober klokken 15.00 og søndag den 22. oktober klokken 15.00. Billetter koster 80 kroner og kan bestilles på 2712 2813 eller nivaateater@live.dk.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk