20. september 2021
Ved den årlige internationale smagstest i London, IWSC, der forestås af førende eksperter og dommere, har Elg scoret ikke mindre end 28 sølv- og bronzemedaljer inden for forskellige kategorier ? heraf hele 24 for Elg Gin. Foto: Allan Nørregaard
Ved den årlige internationale smagstest i London, IWSC, der forestås af førende eksperter og dommere, har Elg scoret ikke mindre end 28 sølv- og bronzemedaljer inden for forskellige kategorier ? heraf hele 24 for Elg Gin. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gin fra Esrum Sø scorer 24 medaljer til smagning i London

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gin fra Esrum Sø scorer 24 medaljer til smagning i London
Fredensborg - 31. juli 2019 kl. 11:57
Af Steffen Slot

Elg Gin er den danske gin-producent, der har scoret flest medaljer ved den årlige internationale smagstest i London. 28 ud af 45 medaljer til danske produkter gik til Stone Grange på kanten af Esrum Sø lige nord for Fredensborg.

arrow Læs også: En vodka af 24 karat guld er det nyeste påfund fra ELG's laboratorie

De 24 medaljer gik til Elg Gin, i særdeleshed Elg No. 0 og No. 1, men også flere af Stone Grange og Henrik Elsners andre spiritusprodukter fik medaljer og hædrende omtale. Det gælder produkter, der kommer på markedet i løbet af året, herunder sloe gin og fadlagret gin, faldt i dommernes smag. I år opnåede Stone Grange dog ingen guldmedaljer, men alene de flotte 28 sølv- og bronzemedaljer.

- Jeg er selvfølgelig stolt over anerkendelsen, der kommer fra eksperter i udlandet, der har smagt tusindvis af gin. At lave kvalitetsgin er en krævende proces, der koster både tid, kræfter og hjerteblod. Det er noget, som rigtige kendere heldigvis sætter stor pris på, udtaler Henrik Elsner i en pressemeddelelse, der beskriver den internationale smagstest, IWSC, som den førende og mest prestigefyldte konkurrence inden for vin og spiritus.

Elg Brandy, der har ligget på fad i 10 år, fik en sølvmedalje. Elg Brandy er produceret på vindruer høstet fra egne vinmarker i Fredensborg. Elg Brandy kan således kategoriseres sammen med de bedste cognac og armagnac i verdenen.

Dommernes vurdering af Elg Brandy: En let flygtig duft på næsen med appelsinblomst, lakrids og rosa hofte. Kompleks og besnærende med meget krydret smag og sød vanilje og parfume. Ganen er løftet med en levende smagsprofil og en pebret, krydret finish.

Henrik Elsner vil bruge den internationale opmærksomhed og anerkendelse til at lægge endnu flere kræfter i at udbrede hans i alt seks versioner af Elg Gin, men også hans »Guld-Vodka«, Absinth, Æblebrændevin, Brandy og Marc, en særlig dansk version af Grappa. Al Henrik Elsners spiritus produceres på ejendommen Stone Grange på bredden af Esrum Sø, fortæller Henrik Elsner i pressemeddelelsen.

Læs i de tilknyttede artikler mere om Stone Grange - det er artikler, som Frederiksborg Amts Avis har skrevet om spiritusproducenten igennem de seneste år.

Synes du, at kommunen er der for dig?