1. marts 2021
Fremover bliver det forbudt at ryge på Nivå Havn. Arkivfoto.
Fremover bliver det forbudt at ryge på Nivå Havn. Arkivfoto.
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fredensborg Kommune indfører omfattende rygeforbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredensborg Kommune indfører omfattende rygeforbud

Fremover bliver det forbudt at ryge på samtlige af kommunens forenings- og idrætsanlæg, Nivå Havn, strande og legepladser

Fredensborg - 22. januar 2021 kl. 10:06
Af Peter Mailand

Fredensborg Kommune ruller nu et omfattende rygeforbud ud. Det betyder, at det fremadrettet bliver forbudt at ryge på samtlige af kommunens forenings- og idrætsanlæg, Nivå Havn, strande, legepladser og rekreative områder samt i og omkring bygninger og arealer anvendt af foreninger.

Det har Fritids- og idrætsudvalgets vedtaget på det seneste møde den 4. januar, fremgår det af en pressemeddelelse.

Forbuddet bliver indført med afsæt i kommunens partnerskabsaftale med Kræftens Bekæmpelse om Røgfri Fremtid. Hermed følger en fælles målsætning om, at ingen børn og unge ryger i 2030 og at færre voksne gør det, fortæller udvalgsformand Kristian Hegaard (R):

Vil beskytte børn og unge

"Det handler grundlæggende om, at vi vil beskytte børn og unge mod at begynde med at ryge. Og alle erfaringer viser, at flere børn og unge begynder, hvis de færdes i miljøer, hvor rygning opleves som en normal og acceptabel ting - fx ved de idrætsanlæg hvor de mødes for at dyrke sport," siger Kristian Hegaard i en pressemeddelelse.

Hegaard erkender dog samtidig, at det mange steder bliver svært at indføre Røgfrit Fritidsliv:

"Derfor er det helt afgørende, at vi får et godt samarbejde med foreningerne om, hvordan vi kan lykkes med at ændre adfærd og vaner, så Røgfrit Fritidsliv også giver mening for dem. Jeg er derfor glad for de mange konstruktive tilbagemeldinger, vi har fået fra foreningerne, efter vi sendte forslaget i om Røgfrit Fritidsliv til udtalelse hos dem. Det tegner godt og jeg ser derfor optimistisk på målet om at sikre en reel røgfri fremtid for vores børn og unge. Vi ved godt, vi ikke kommer 100 pct. i mål med det samme. Men starter vi nu, er der større chance for, at vi kommer i mål med en røgfri fremtid 2030 for den næste generation. Samtidig ser jeg det som en naturlig forlængelse af, at vi altid har været foregangskommune på dette felt og fx som de første i landet indførte røgfri arbejdstid for alle kommunens ansatte," siger han.

Det har udvalget vedtaget:

Alle udendørs arealer er røgfrie

Reglerne gælder for alle

Reglerne gælder til enhver tid

Positiv kommunikation og skiltning

Inddragelse af fritidslivet
I erkendelse af, at det kan være svært at ændre adfærd og vaner, fx ved fodboldkampe, arrangementer på Fredtoften, havnen mv. understøttes Røgfrit Fritidsliv af nudging, positiv skiltning og venlig henstilling.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?