19. september 2020
Den 75-årige Niels Johansen er aktuel med en ny roman. De mange år som sognepræst fornægter sig ikke, men han skriver aldrig missionerende - troen ligger blot som en klangbund i værkerne. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Den 75-årige Niels Johansen er aktuel med en ny roman. De mange år som sognepræst fornægter sig ikke, men han skriver aldrig missionerende - troen ligger blot som en klangbund i værkerne. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forelskelse, krig - fejhed og Guds kærlighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forelskelse, krig - fejhed og Guds kærlighed
Fredensborg - 05. december 2019 kl. 18:37
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Niels Johansen er aktuel med en ny roman, der kredser om de sår, besættelsestiden gav mange danskere.

arrow Læs også: Juledigt: Breaking news

Til maj er det 75 år siden, at Danmark begejstret tændte lys i vinduerne. Hvor længe skal vi blive ved med at fortælle den historie, spørger tidligere sognepræst og forfatter Niels Johansen.

Han svarer selv:
»Så længe nazismen af enhver art stikker sit beskidte ansigt frem. Det skylder vi dem, der betalte den højeste pris, for at vi har kunnet leve i fred«.

Niels Johansen, der bor i Kokkedal og er tidligere sognepræst i Skovlunde Kirke, har skrevet en ny roman med titlen »Du ved det nok mit hjerte. Billeder i sort-hvid«. Hovedpersonen er den 85-årige Johannes Madsen, der i et interview med en journalist ser tilbage på sit liv i skumringstimen - et tilbageblik, der for den aldrende fortæller får ham til at se klarere. Han fortæller om sin indsats blandt børnene i Ryesgade i de nøjsomme halvtredsere, og interviewet åbner døren til en større historie. Om kærlighed, naturligvis, for det er en stærk kraft. Johannes blev forelsket i Smilla, og det førte ham ind i modstandskampen. Men de unges lykke blev kort. På selve befrielsesdagen blev Smilla og deres ufødte barn dræbt af skydegale Schalburgfolk, og det fik Johannes Madsen til at opfylde Smillas sidste ønske - at tage sig af de børn, de ikke fik. Det er en roman om tab og sorg, angst og fejhed og ikke mindst om Guds kærlighed, fortæller Højers Forlag i en pressemeddelelse.

Billede

»Du ved det nok mit hjerte. Billeder i sort-hvid«. Af Niels Johansen. Højers Forlag. Vejledende udsalgspris 198 kroner.


Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?