24. juni 2021
Pleje- og Rehabiteringscentret Skovgården er meget mere end plejeboliger. Det er også sundhedshus, genoptræning og efter Coronaen også et sted, hvor man kan sætte sig og nyde en kop kaffe eller en frokost, hvis man har et ærinde. Spørgsmålet er om succces kræver bedre busforbindelser? Foto: Allan Nørregaard
Pleje- og Rehabiteringscentret Skovgården er meget mere end plejeboliger. Det er også sundhedshus, genoptræning og efter Coronaen også et sted, hvor man kan sætte sig og nyde en kop kaffe eller en frokost, hvis man har et ærinde. Spørgsmålet er om succces kræver bedre busforbindelser? Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: For langt at gå? Proteststorm kan give busstoppested

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

For langt at gå? Proteststorm kan give busstoppested

Den seneste uges debat om dårlige busforbindelser til Skovgården sætter sig spor i det politiske liv. En velvilje kan spores.

Fredensborg - 21. januar 2021 kl. 06:18
Af Steffen Slot

Onsdag silede regnen ned fra tidlig morgen og til ud på eftermiddagen. Hvis man ikke har bil og har et ærinde eller arbejde på Skovgården, skal man tage bussen og gå 450 meter fra stoppestedet.

Det danske vejr er et udmærket argument for at sikre en bedre busforbindelse til Skovgården, og i de seneste dage har talrige læserbreve været fyldt med andre argumenter.

arrow Læs også: Borgmester vil have busløsning, men hvilken?

Hvad siger Hans Nissen (S), mangeårig formand for Social- og Seniorudvalget og en af fortalerne for et plejecenter for enden af Boserupvej?

- Der er rigtig gode argumenter for, at Skovgården skal have bedre busforbindelser, og det er jo også et emne, som vi har diskuteret mange gange. En sivevej fra Boserupvej til Teglgårdsvej var under overvejelse, fordi det kunne skabe en sløjfe forbi Skovgården og betjene både Boserupsvej og Teglgårdsvej, men det blev for dyrt, fortæller Hans Nissen (S) med henvisning til den løsning, der kostede op mod fem millioner kroner i etableringsomkostninger.

Kritik i læserbreve

I de seneste to uger har der været heftig kritik af busbetjeningen til det nybyggede Pleje- og Rehabiliteringscenter, og emnet har affødt adskillige debatindlæg med protester over, at man skal gå fra Teglgårdsvej omkring 500 meter til det nybyggede Skovgården.

Reaktionerne kommer egentlig ikke som en overraskelse for Hans Nissen (S), der fornemmer politisk velvilje til at kigge på bedre busforbindelser.

- Vi tager emnet op på det næste møde i Social- og Seniorudvalget, og jeg vurderer også, at Infrastruktur- og Teknikudvalget skal diskutere emnet. Egentlig ligger den offentlige transport jo i det udvalg, men vi vil i Social- og Seniorudvalget lægge yderligere pres på for at finde en god løsning, siger Hans Nissen og uddyber:

- I forhold til den gevinst, det vil give, er den økonomiske udgift til at overkomme.

- Hvis reaktionerne ikke overrasker dig, hvorfor er busforbindelserne så ikke på plads, inden plejecentret åbner?

- Når vi træffer beslutninger, skal der som bekendt være flertal for dem i byrådet, og det har der ikke været indtil nu. Der har også været nogle praktiske problemer, fordi det er svært at få indpasset en ekstra kørsel på Boserupvej i køreplanerne, og der sker jo ofte det, at når en busforbindelse forbedres et sted, bliver der dårligere betjening et andet sted - køreplanen skal jo hænge sammen med andre bus- og togforbindelser, forklarer Hans Nissen (S).

- Men Socialdemokratiet har jo mange byrådsmedlemmer, også i Infrastruktur og Teknikudvalget, og I holder jo gruppemøde hver måned. Sagen har også været i Økonomiudvalget, hvor du sidder. Hvorfor har du ikke banket i bordet, hvis du så behov for en bedre busforbindelse?

- Der er nogle gange, at det ikke er nok at banke én gang i bordet. Nu har vi bygget Skovgården, og det skal være et sted med flere funktioner end bare plejeboliger, og derfor skal der være lettere adgang med busforbindelser - fra det nuværende stoppested på Teglgårdsvej skal man gå et stykke vej.

- Når vi om et år gør status på busstoppestedet ved Skovgården, hvis det kommer - vil stoppestedet ved Skovgården være et stoppested, der har ganske få passager - fordi de fleste alligevel kommer i bil og flextrafik?

- Der vil aldrig komme til at køre fyldte busser til Skovgården, men stoppestedet vil have en vigtig funktion for mange, der har et ærinde på Skovgården, og vi vil gerne have synergierne ved Sundhedshuset til at fungere. For personalet er det også vigtigt, at de let kan komme med bus, når de skal på arbejde, siger Hans Nissen.

arrow Formand bøjer sig: Vil se på busforbindelse til Skovgården
21. januar 2021 kl. 14:21 Opdateret: kl. 14:10
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?