16. oktober 2019
For et par år siden var det Nivå Strandpark, der blev forskønnet. Næste skridt er Mikkelborg og Sletten. Foto: Allan Nørregaard
For et par år siden var det Nivå Strandpark, der blev forskønnet. Næste skridt er Mikkelborg og Sletten. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere helårsbadebroer på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere helårsbadebroer på vej
Fredensborg - 06. juli 2019 kl. 06:05
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Interessen for at bade i Øresund hele året bare stiger. Alligevel bliver badebroerne taget op på de fleste af kommunens badestrande. Dette ser der nu til at blive gjort op med i forbindelse med en bevilling på tre millioner kroner til opgradering af kommunens strande i år 2020 til 2022.

På det seneste møde i Infrastruktur- og Teknikudvalget blev der nemlig sagt god for langt størstedelen af elementerne i den fordeling af midlerne, som administrationen har fremlagt. Det betyder, at badebroen på populære Peder Mads Strand i Sletten for fremtiden skal være en helårsbadebro. Det samme gælder badebroen i Mikkelborg Strandpark. Endelig vil man udskifte konstruktionen på badebroen ud for Louisiana, som er skabt af kunstneren Jean Nouvel, og doneret til kommunen. Det er i dag kommunen, som betaler for op og nedtagning af broen, der i øvrigt er dyr i drift. Ved en udskiftning til en konstruktion i hårdtræ vil broen også her kunne stå ude hele året.

Blandt de andre elementer i forslaget til udmøntning af midlerne er også en uddybning af vanddybden ved Nivå Strandpark og Bjerre Strand. I Nivå har den lave vanddybde været et problem i årevis. Tidligere flyttede man sand fra vandet og ind på bredden, som derved også gjort bredere. På Bjerre Strand er problemerne med lavt vand af nyere dato, men bassinerne mellem broerne er efterhånden sandet godt til. Begge projekter kræver dog en godkendelse fra den statslige myndighed Kystdirektoratet. Blandt de andre tiltag er også opstilling af et toilet ved Babylone Stranden. Infrastruktur- og Teknikudvalget fik her ført til referat, at der skulle være tale om et toilet, som i arkitektur passer til omgivelserne.

Planen for brugen af bevillingen skal endeligt godkendes i økonomiudvalget.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede