20. juni 2021
Kom nu til de møder, hvor inviterer til - vis nu jeres velvilje over for vores konstruktive forslag, lyder opfordringen fra Boligforeningen 3B. I bestemmer alligevel alting, det er en skueproces - vi har ret til selv at vælge en afdelingsbestyrelse, lyder svaret. Retten i Helsingør afgør snart, hvem der står på den juridisk mest sikre grund.  Foto: Allan Nørregaard
Kom nu til de møder, hvor inviterer til - vis nu jeres velvilje over for vores konstruktive forslag, lyder opfordringen fra Boligforeningen 3B. I bestemmer alligevel alting, det er en skueproces - vi har ret til selv at vælge en afdelingsbestyrelse, lyder svaret. Retten i Helsingør afgør snart, hvem der står på den juridisk mest sikre grund. Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fire år efter juletræssag: Stor retssag om beboerdemokrati

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire år efter juletræssag: Stor retssag om beboerdemokrati
Opdateret 25. januar 2017 kl. 13:14
Fredensborg - 25. januar 2017 kl. 04:18
Af Steffen Slot

Boligforeningen 3B forhindrer Egedalsvænge i at få sin egen afdelingsbestyrelse. Retten i Helsingør skal nu afgøre, om det er et brud på loven, skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Et sjældent blik i kunstnerens univers

Det er nu tre år siden, at den udskældte afdelingsbestyrelse i Egedalsvænge i Kokkedal blev afsat efter alvorlige samarbejdsproblemer med Boligforeningen 3B.

Nu har den tidligere formand, Birte Vestergaard, sagsøgt boligforeningen for at få rettens ord for, at det er i strid med loven at forhindre beboerne i Egedalsvænge i at vælge en afdelingsbestyrelse.

- Vi har ret til en afdelingsbestyrelse. Jeg var på et tidspunkt indstillet på at samarbejde, men nu vil jeg ikke mere stå model til de skinforhandlinger, som 3B præsenterer os for, siger Birte Vestergaard.

I Retten i Helsingør tegner hun sammen med sin advokat et billede af en boligforening, der har rod i økonomien, er dårlig til byggestyring og ikke selv overholder de formelle krav, som boligforeningen stiller til en afdelingsbestyrelse i Egedalsvænge.

Boligforeningen 3B ser sagen på en anden måde og dokumenterer, hvordan de mest aktive beboere i Egedalsvænge har ignoreret invitationer til dialogmøder igennem de seneste år.

- Det afgørende er, at vi kan samarbejde. Vi er nødt til at teste, at vi overhovedet kan holde møder sammen, siger Morten Boje, direktør i Boligforeningen 3B.

Afdelingsbestyrelsen blev afsat i marts 2014 efter en række konfliktfyldte sager om et juletræ, opsigelsen af en gammel billardklub og bestyrelsesmedlemmer, der var aktive i den yderliggående muslimske organisation Hizb ut-Tahrir.

Læs mere om sagen i Frederiksborg Amts Avis onsdag den 25. januar.

arrow 3B taber stor retssag om beboerdemokrati
24. marts 2017 kl. 15:25 Opdateret: kl. 15:25
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?