11. december 2019
Ingen håber på dårligt vejr på Grundlovsdag, men det kan ske -  og dårligt vejr kan komme som en overraskelse. Søredning demonstreres under alle omstændigheder ud for Humlebæk Havns store havnefest.
gallery icon

Se billedserie

Ingen håber på dårligt vejr på Grundlovsdag, men det kan ske - og dårligt vejr kan komme som en overraskelse. Søredning demonstreres under alle omstændigheder ud for Humlebæk Havns store havnefest.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Familiehygge med brag, kuglekast og søredning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Familiehygge med brag, kuglekast og søredning
Fredensborg - 21. maj 2019 kl. 05:58
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Humlebæk Havn fejrer Grundlovsdag med fire nye, mindre kanoner. Først åbner boderne og baren - allerede klokken 11.00. Men Humlebæk Havns store havnefest er først for alvor i gang, når der klokken 12.00 er musik og indmarch med saluteringer af kanoner på bastionen.

Havnefesten onsdag den 5. juni er premieredag for fire nye mindre kanoner, der kaldes »svingbasser« og sad på de originale kanonbåde. Der vil ske tre saluteringer i rap og derefter en festsalut fra den store kanon.

Den store Hoppeborg er sat op der er fisk og krapper i følebassinet. Skattejagten er planlagt for børn og fædre i alle aldre. Kom og få udleveret et skattekort og gå på opdagelse på havnen. Klokken 15.00 er der arrangeret kanonkuglestød for fædre med gode overarme. Vinderne får tildelt en kanoner bronzemedaljer af kanonkommandøren.

Årets grundlovstale bliver holdt klokken 13.30 af forstanderen på Krogerup Højskole, Rasmus Meyer. En halv time tidligere har Dansk Sørednings Selskab demonstreret en redningsaktion på vandet, hvor en båd er kæntret og mandskabet skal reddes. Malenes Knejpeband underholder, og slagter Lundsgård står får en del af maden. »Det grønne hjørne supplerer med frugt og grøntsager, lover Humlebæk Havns Støtteforening om havnefesten, der slutter klokken 17.00.