30. marts 2020
Genbrugspladserne åbnes ikke for private, men kommunen ser på at fremskynde renoveringsprojekter og sørger for at få betalt alle regninger til små virksomheder ganske hurtigt. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Genbrugspladserne åbnes ikke for private, men kommunen ser på at fremskynde renoveringsprojekter og sørger for at få betalt alle regninger til små virksomheder ganske hurtigt. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Få overblik over vigtige beskeder og Corona-nyheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Få overblik over vigtige beskeder og Corona-nyheder
Fredensborg - 26. marts 2020 kl. 08:14
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Denne artikel vil løbende blive opdateret med nyt om de seneste aflysninger af arrangementer i Fredensborg Kommune, og artiklen vil indeholde vigtige lokale beskeder om Corona-virussen.

arrow Læs også: Børn skal til - igen - at snakke med en pædagog

Man kan følge med ved at læse artiklen - og få nedslag fra nyhederne i billedserien.

Kort nyt fra rådhuset

Nødberedskabet på pleje- og ældreområdet fungerer fint, og der er kommet ro på efter en periode, hvor en del plejepersonale blev sendt hjem til observation for symptomer, der kunne være Coronavirus. Sygefraværet har stabiliseret sig, oplyser borgmester Thomas Lykke Pedersen onsdag den 25. marts.

Fredensborg Kommune vil stadig gerne høre fra faggrupper, der kan gå ind og hjælpe til med pleje-opgaver, hvis der bliver brug for det i de perioder, hvor epidemien topper. Det kunne være tidligere læger, sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter, falckreddere og pædagoger.

Det politiske liv kører på lavt blus, men der holdes Økonomiudvalgsmøde den 30. marts via en online-løsning. Byrådsmødet i denne måned er aflyst.

Borgmester med nej-hat på Facebook

Borgmester Thomas Lykke Pedersen sendte tirsdag den 24. marts en video ud på de sociale medier med en opfordring til de unge om at respektere myndighedernes anvisninger om ikke at mødes i flok - at sige nej til det. En video, som han har fået meget ros for.

Det skete med "Nej-hatten" som rekvisit – det forlyder, at borgmesteren også har tudekiks og en boksehandske på sit kontor, men de ting blev ikke taget i brug.

Manuskriptet var næsten lært udenad – det lå også i print, skråt foran borgmesteren på bordet, deraf blikket, der et par gange skævede nedad mod højre.

Bus 374 kører ikke for tiden

I samarbejde med Movia og skoleforvaltningen har Trafik valgt at indstille kørslen med skolebussen 374 mens skolerne er lukket.

374 kørte rundt uden passagerer i en sløjfe gennem Fredensborg og Sørup ud over landområderne, og der er tilsyneladende ikke nogen der benytter den til transport til nødpasning.

Politiet lukker skovlegeplads

Børn og forældre søger helt naturlig ud i skoven og ikke mindst til Eghjorten Naturlegeplads på Jespersvej i Fredensborg. Men den går ikke i disse corona-tider.

Naturstyrelsen og Nordsjællands Politi har lørdag lukket skovlegepladsen for at hindre coronavirussen i at smitte.

Læs historien her:

https://sn.dk/Fredensborg/Corona-Politiet-lukker-skovlegeplads/artikel/926422

Efter torsdagsmøde: Status fra borgmesteren

Torsdag den 19. marts klokken 14.00 var byrådet til informationsmøde "online" for at få en status over indsatsen mod Corona i Fredensborg Kommune.

På mødet blev byrådet orienteret om, at genbrugspladsen på Vandværksvej kun åbnes for virksomheder, og der blev givet en intern status over nødberedskabet. Der er styr på situationen, siger borgmesteren, der sammen med byrådet har besluttet, at der ikke gives tal over antallet af syge medarbejdere i kommunen.

Læs hele artiklen her:

https://sn.dk/Fredensborg/Haveaffald-maa-vente-tavshed-om-sygdomstal/artikel/925889

Mindre rengøring hos ældre

For at få frigjort ressourcer sætter Hjemmeplejen fra tirsdag den 17. marts praktisk hjælp på pause hos nogle borgere, der udelukkende modtager rengøring.

Enkelte borgere med særlige behov er undtaget. De berørte borgere kontaktes direkte telefonisk. Hjemmeplejen varetager fortsat personlig pleje, sygepleje og andre væsentlige opgaver, oplyser Hans Bækvang, centerchef for Ældre og Omsorg.

K: Håndværkere skal ind i lukkede lokaler

Små og mindre håndværksvirksomheder er ramt af tab som følge af regeringens Covid-19 foranstaltninger, og det får den Konservative Byrådsgruppe i Fredensborg Kommune til at foreslå en umiddelbar iværksættelse af planlagte istandsættelsesarbejder for 2020 på kommunens skoler og daginstitutioner.

Læs historien her:
https://sn.dk/Fredensborg/K-vil-sende-haandvaerkere-ind-paa-tomme-skoler-og-boernehaver/artikel/924181

Slut med torsdagshygge i dagcentret

Alle aktiviteter i Humlebæk Pensionistforening er udsat indtil videre.

- Vi kan ikke forsvare at invitere vore medlemmer til arrangementer og dermed risikere, at medlemmer med svagt helbred bliver udsat for smitte. Vi bakker derfor op om statsministerens opfordring til at blive hjemme. I disse corona-tider er det ekstremt vigtigt, at vi alle – raske som syge – undgår kropskontakt. Vi ved jo ikke, om vi raske er bærere af virussen, fortæller Knud-Erik Kock, formand for Humlebæk Pensionistforening, der hver torsdag plejer at mødes om en aktivitet i Humlebæk Dagcenter.

Aktiviteterne bliver først genoptaget, når myndighederne åbner skoler, biblioteker og andre offentlige steder.

- I mellemtiden ønsker vi for alle vore trofaste medlemmer, at hverken de selv eller andre omkring dem bliver smittet, lyder det fra Knud-Erik Kock.

Se listen på faggrupper, som kommunen vil i kontakt med

Fredensborg Kommune vil gerne sikre kontaktoplysninger på borgere, der kan træde frivilligt til, hvis det skulle blive nødvendigt at sætte ind med et udvidet nødberedskab.

Læs mere her:

https://sn.dk/Fredensborg/Se-listen–her-er-de-faggrupper-som-kommunen-gerne-vil-have-hjaelp-fra/artikel/925219

Blot 35 mennesker på rådhuset

Kun 35 mennesker på et helt rådhus. Det bliver de næste uger hverdagen på rådhuset i Kokkedal.

- Vi vil kun være ganske få. Det bliver lederne, nogle it-folk og tekniske medarbejdere, fortæller borgmester Thomas Lykke Pedersen (S), der gerne vil fastslå, at Fredensborg Kommune har styr på situationen, og at medarbejderne tager situationen med sindsro.

https://sn.dk/Fredensborg/Raadhus-lukker-ned-til-kun-35-medarbejdere/artikel/923240

ÆldreSagen betaler tilbage

Et højt aktivitetsniveau kendetegner ÆldreSagen i Fredensborg Kommune, og det er derfor til stor frustration for mange, at alle aktiviteter lukker ned de næste 14 dage.

Formand Erling Vraa er travlt beskæftiget med det praktiske og fortæller, at det er smart med et elektronisk bookingsystem, når billetterne til arrangementerne skal købes.

Det kræver dog et kontonummer, sådan er systemet, og det tøver mange ældre med at give til ÆldreSagen. Men det kan de trygt gøre, fortæller han, da kontonummeret alene ikke kan bruges til misbrug.

Lån otte digitale bøger

Mens Fredensborg Bibliotekerne holder lukket på grund af indsatsen for at begrænse coronavirus, er det stadig muligt at bruge bibliotekernes digitale tilbud.

For at møde den forventede større efterspørgsel på eReolens tilbud i lukkeperioden har Fredensborg Bibliotekerne besluttet at sætte antallet af månedlige lån op til 8.

Ereolen kan benyttes via eReolens app eller via hjemmesiden ereolen.dk.

Fredensborg Bibliotekerne har ligeledes sat antallet af film, der kan streames månedligt via Filmstriben.dk op til 5. Filmene kan streames via hjemmesiden filmstriben.dk eller via Filmstribens app.

For Filmstriben gælder ligeledes, at man skal være borger i Fredensborg Kommune og oprettet som bruger på biblioteket for at kunne benytte tjenesten.

Det drejer sig om følgende arrangementer:

Alle kulturhuse er lukket

KulturStationen i Humlebæk og Egedal Byens Hus er også lukket ned i de kommende uger.
Alle planlagte aktiviteter er aflyst, ligesom det også er tilfældet for Kulturhuset Fredensborg Gl. Bio.

Historisk museum lukker

Fredensborg Museum i Avderød holder lukket frem til den 31. marts. Beslutningen blev meldt ud fra Karlebo Lokalhistoriske Forenings bestyrelse torsdag aften.

Jazz er aflyst

Jazzkoncerterne i den kommende tid er aflyst.

Det gælder lørdagens jazz på Humlepubben i Humlebæk og det er jazzkoncerten på Store Kro med Fredensborg Jazzklub fredag den 27. marts, oplyser arrangørerne.

Biblioteker aflyser arrangementer

Frem til påske er alle planlagte arrangementer på Fredensborg Bibliotekerne aflyst.

31. marts: Streaming-foredrag om dybhavet
2. april: Samtalesalon
Også håndarbejdscafé den 2. april., slægtsforskningscafé den 6.april og alle faste it-caféer, lektiecaféer, fædreklub og morgensang er aflyst.

Fredensborg Bibliotekerne vil i øvrigt holde åbent som normalt indtil videre.

Fredensborg Bibliotekerne vil om muligt, og hvis det er relevant, forsøge at finde nye datoer til de aflyste arrangementer. Eventuelle nye datoer vil blive offentliggjort på Fredensborg Bibliotekernes hjemmeside. Har man tilmeldt sig de aflyste arrangementer vil man få direkte besked.

Borgmester skriver brev til borgerne

Onsdag den 12. marts sendte borgmester Thomas Lykke Pedersen(S) et brev med e-post til alle borgere i kommunen.

I brevet opfordrede han til at følge myndighedernes anvisninger.

"Jeg skal derfor indtrængende anmode om, at alle udviser størst mulig forsigtighed hver eneste dag, så smitten ikke spredes til de borgere, for hvem den reelt kan være livstruende.

Du kan også være med til at reducere smittefaren ved at aflyse eller udsætte alle større arrangementer med mange deltagere. Vi anbefaler derfor, at du - eller din forening, virksomhed, arbejdsplads mv. - nøje overvejer, om arrangementer med over 100 deltagere skal gennemføres i denne kritiske tid", skrev han blandt andet.

https://sn.dk/Fredensborg/Borgmester-sender-Corona-brev-til-alle-borgere/artikel/922811

Ingen "Høfeber" i Kalvehaven

I lyset af den alvorlige situation og i tråd med lokale udmeldinger fra Fredensborg Kommune siger det sig selv, at Nivå Amatør Teater desværre må udskyde premieren på forestillingen ”Høfeber”, der ellers skulle have premiere lørdag den 14. marts klokken 15.00.

Meldingen kom fra Nivå Amatør Teater sent onsdag aften.

”Det er et dybt skuffet ensemble, der sammen med bestyrelsen for Nivå Amatør Teater har taget den helt nødvendige beslutning. Så snart vi har mere overblik over situationen, vil vi melde ud, hvornår forestillingen kan spilles”, skriver teatergruppen.

Fodboldklub lukker ned

På baggrund af Regeringens opfordring her til aften, har bestyrelsen for Nivå-Kokkedal Fodboldklub på et møde i aften besluttet, at alle aktiviteter i forbindelse med Nivå-Kokkedal Fodbold midlertidigt aflyses i de kommende 14 dage, og således foreløbigt til og med 25. marts 2020.

Det skriver formanden Karsten Warming onsdag aften.

Alt træning og alle kampe de næste 14 dage aflyses, og anlægget er lukket. Café Karsen holder naturligvis lukket i samme periode og alle spiseaftener er aflyst i samme periode.
Generalforsamlingen torsdag den 12. marts 2020 udskydes og vil blive indkaldt når omgivelserne tillader det.

Humle Bio lukker ned

Byens lille, men populære fotograf, lukker i de næste to uger og vil melde ud, når der er nyt.
Alle billetter, der er købt frem til og med den 26. marts, er blevet krediteret online.
- Har I været hernede fysisk for at købe billetter, så har vi lagt jeres penge i en kuvert til jer. Da vi i sagens natur ikke har jeres kontaktinfo på disse billetter, så gem dem og tag dem med når vi kan ses igen.
- Vi ønsker alle godt ve og vel - og glæder os til at se jer igen, skriver Emil Nørholm og personalet i en pressemeddelelse.

Dageløkke-tegninger udskudt

Grundet regeringens nye covid-19 tiltag aflyser Lokalhistorisk Forening 2 foredragsaftner i marts måned. Det drejer sig om:

Arne Ungermann – en Humlebæk-kunstner onsdag den 18. martsFredensborg Ting- og Arresthus torsdag den 26. marts. Foredragene vil blive afholdt i efteråret i stedet.

Fra halvt fyldt til nedlukning

Onsdag formiddag var meldingen, at Kulturhuset Fredensborg Gl. Bio drosler ned til halvt deltagerantal på arrangementerne.
Sent onsdag aften var meldingen, at stort set alle aktiviteter er lukket ned til og med søndag den 29. marts.

Mange aflyser allerede påsken over, for eksempel folkedanserne, og Fredensborg Ny Kunstforening har aflyst den traditionelle forårsudstilling, oplyser Poul Juul, formand for foreningen bag kulturhusets aktiviteter. Fredensborg Aftenskole aflyser fortsat alt til 29. marts.

Et arrangement med slotsforvalteren den 28. marts er udskudt, og en rockkoncert med Moomjam den 16. maj overvejes. Man kan følge med på www.fredensborgbio.dk, og bestyrelsen følger løbende med i sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

Dørene lukkes til to museer

Danmarks største kunstmuseum lukker i 14 dage, og det samme gør en af landets fineste samlinger af kunst fra Barokken, Renæssancen og Dansk Guldalder.

Det er de to museer Louisiana og Nivaagaards Malerisamling, der følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Louisiana lukker foreløbig til fredag den 27. marts, Nivaagaards Malerisamling frem til søndag den 29. marts.

https://sn.dk/Fredensborg/To-kunstmuseer-lukker-totalt-ned/artikel/923091

Børnejazz aflyses

Den kommende koncert med Casper Mikkelsens Dejlige JazzBand aflyses. Det oplyser Børnejazz Fredensborg. Koncerten skulle være afholdt den 29. marts, men den aflyses på grund af Fredensborg Kommunes skærpede corona-regler for indendørs arrangementer.

Alle, der har købt billet bedes kontakte formand Mette Riis på info@bornejazzfredensborg.dk eller telefon 27280729 for refundering. Børnejazz Fredensborg arbejder på at kunne præsentere Casper Mikkelsens Dejlige Jazzband senere på året.

Det er gamle nyheder nu, men...

Mange har kørt forgæves til de lukkede genbrugspladser, og lukningen skabte kritik i dagene efter statsministerens pressemøde den 12. marts.

Sagen er nu afsluttet - genbrugspladserne åbnes ikke for private, men i de første dage gik borgmesteren gik ind i sagen, og det førte til flere historier, der kan læses her:

https://sn.dk/Fredensborg/Blaest-om-lukning-af-genbrugspladser/artikel/924274

Ligeledes var der forskellige udmeldinger om det møde, som byrådet holdt torsdag. Først var der lagt op til et fysisk møde, men det blev senere til et digitalt møde.
Læs de "gamle" artikler om emnet her:

https://sn.dk/Fredensborg/Byraadet-indkaldt-til-moede-paa-torsdag/artikel/924873

https://sn.dk/Fredensborg/Moede-for-byraadet-via-computer/artikel/925340