19. april 2019
Nej, dette er ikke en forbryder, men derimod Poul Duedahl, der har forsket i forbryderbilleder. Det er et sjældent glimt i den kriminelle underverden.
Nej, dette er ikke en forbryder, men derimod Poul Duedahl, der har forsket i forbryderbilleder. Det er et sjældent glimt i den kriminelle underverden.
Foto: Tariq Mikkel Khan
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et sjældent glimt af forbrydelsens ansigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et sjældent glimt af forbrydelsens ansigt
Fredensborg - 12. oktober 2018 kl. 18:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kom og se spændende forbryderfotos og hør de gode og overraskende historier bag fotografierne. Det sker på Nivå Bibliotek torsdag den 25. oktober klokken 18.30.

Den danske historiker og lektor Poul Duedahl giver et spændende indblik i forbryderbillederne fra 1850 og frem til 1920. I foredraget vil Poul Duedahl, som er ph.d. og lektor i historie på Aalborg Universitet, vise udvalgte forbryderbilleder og fortælle om baggrunden for, at vedkommende blev fotograferet. Billederne viser nemlig noget om, hvor langt der er fra forbryderstereotyperne til det enkelte menneske.

Siden 1850 har fotografiet været et centralt led i politiets efterforskningsarbejde. Forbryderbillederne giver et sjældent glimt af den kriminelle underverden i en tid, hvor det ellers var forbeholdt velhavere at lade sig fotografere. De er repræsentanter for den første praktiske anvendelse af fotografikameraet i Danmark, og de udgør samtidig et forvarsel om nutidens identifikations- og overvågningssamfund.

Det koster 50 kroner at deltage i arrangementet. Man kan tilmelde dig via Fredensborg Bibliotekernes hjemmeside under Aktiviteter.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede