27. oktober 2020
Coronakrisen er ikke enestående, og det kan man høre mere om, når Louisiana Live 20. oktober får besøg af Jeanette Varberg og Poul Duedahl.
Coronakrisen er ikke enestående, og det kan man høre mere om, når Louisiana Live 20. oktober får besøg af Jeanette Varberg og Poul Duedahl.
Foto: Bjarke Ørsted
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Epidemier i historisk perspektiv på Louisiana

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Epidemier i historisk perspektiv på Louisiana
Fredensborg - 17. oktober 2020 kl. 09:00

I ugerne op til jul sidste år hørtes de første forlydender om en ny og mystisk virus på et fiskemarked i millionbyen Wuhan dybt inde i Kina. Få måneder efter var verden lukket.

Over en million mennesker har i mellemtiden mistet livet, og de økonomiske og samfundsmæssige konsekvenser er ikke til at overskue.

Men set i historisk perspektiv er corona-krisen langt fra enestående. Adskillige gange har epidemier ændret historiens gang - de har slået flere mennesker ihjel end krige, men også betydet nye muligheder for de overlevende.

Bogaktuelle formidlere

Tirsdag 20. oktober kl. 19.30 kan man i Lousiana Live blive klogere på epidemier i historisk perspektiv med Jeanette Varberg, museumsinspektør på Nationalmuseet, og Poul Duedahl, professor i historie på Aalborg Universitet.

Sammen har de skrevet bogen 'Den fjerde rytter - 10.000 års epidemihistorie', som udkom 9. oktober.

Gratis for museets gæster - tilmelding er nødvendig på www.louisiana.dk.
/jesl

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?