18. november 2017
Camilla Møller Olsen og Lena Mossin Olsen hiver historien ned i børnehøjde i deres bøger om kongerækken. Foto: Allan Nørregaard
Camilla Møller Olsen og Lena Mossin Olsen hiver historien ned i børnehøjde i deres bøger om kongerækken. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En sommerfest blev til tre bøger og et forlag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En sommerfest blev til tre bøger og et forlag
Fredensborg - 23. oktober 2017 kl. 13:29
Af Camilla Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Camilla Møller Olsen har altid skrevet historier og fodret sin indre forfatter med ord i fritiden. Lena Mossin Olsen har altid tegnet - både på hjemmefronten, men også på tavlen i hendes arbejde som lærer.

Begge er de historielærere på Langebjergskolen i Humlebæk. Der skulle en sommerfest og en smule vin til, før de to historielærere fandt ud af, at deres hobbyer tilsammen skabte synergi. Det har siden hen udmøntet sig i to børnebøger udgivet fra deres eget forlag 'To gange Olsen', som kronologisk fortæller de gode historier i kongerækken.

- Der er masser af spændende fortællinger i kongerækken. Der er intriger, blodbad og flotte kjoler - lidt for enhver smag. Historierne ligger der, og jeg synes, det var oplagt at gøre dem til små, historiske godbidder, der kan serveres som godnatlæsning, siger Camilla Møller Olsen.

De to lærere har udgivet en bog om Gorm den Gamle, Harald Blåtand, og bogen om Svend Tveskæg udkommer snart.

Arvegods og sokke-tegninger
Illustrationerne i bogen giver plads til, at børn selv kan tegne og dermed bidrage til fortællingerne. Som når børnene bliver bedt om at tegne et par sokker, som Gorm den Gamle måske kunne have arvet fra sin far.

- Det er et mantra i undervisningen, at børnene skal indrages. De skal aktiveres. Sokkerne skal få børnene til at reflektere over det at overtage en skæbne og arve et bestemt liv, fortæller Camilla Møller Olsen, mens Lena Mossin Olsen uddyber, at sokker måske vil minde dem om, hvad de engang lærte om Gorm den Gamle.

Pruttende bønder
Til historien om Gorm den Gamle hører også til, at hans kones gravsten i mange år blev brugt som en bænk, hvor pruttende bønder kunne hvile sig - naturligvis før man fandt ud af stenens historiske værdi.

- Vi kan jo i princippet ikke vide, om bønderne pruttede på stenen, men historien bliver sjovere og mere barnligt. Eller hvad? Kvinderne kigger på hinanden og bryder ud i et grin, der udtrykker en lille usikkerhed.

- Eller også er det bare os, der er platte og tilskriver børnene samme humor, siger de med et stort smil.

Noget tyder på, at humoren også godtages andre steder. Bøgerne kan købes på mange af Nationalmuseets afdelinger - blandt andet Kronborg Slot, Nationalmuseet og Trelleborg.

Deres lille virksomhed er stadig ny, men hvis det går godt, er de klar til at publicere bøger om hele kongerækken.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk