23. oktober 2019
Den nye atletikbane blev taget i brug, da der i maj 2018 blev afholdt Skole OL i Fredensborg. Foto: Allan Nørregaard
Den nye atletikbane blev taget i brug, da der i maj 2018 blev afholdt Skole OL i Fredensborg. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elever prøver kræfter med atletik på nyt stadion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever prøver kræfter med atletik på nyt stadion
Fredensborg - 23. april 2019 kl. 10:54
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er igen ved at være tid til, at skoleeleverne skal dyste i discipliner fra det olympiske program. Den 1. maj klokken 08.00-15.30 bliver der afholdt Skole OL for skolerne i Fredensborg Kommune, og det foregår på Fredensborg Atletik Station.

Mere en 750 elever skal dyste om at vinde finalepladserne, så de kan komme en tur til Århus, hvor landsfinalen i Skole OL bliver afholdt. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Fredensborg Atletik Forening.

- 750 børn til atletikstævne i Fredensborg er aldrig set før - og vi glæder os til at give dem alle en god oplevelse, udtaler Johan Svendsen, der er cheftræner i Fredensborg Atletik Klub. Der er i alt plads til 800 på det nyrenoverede atletikstadion, så der er fyldt til årets dyst.

- Vi ønsker hvert år at gøre stævnet endnu bedre end sidste år, og i år betyder det, at endnu flere aktive kan prøve kræfter med atletikkens discipliner. Vi har desuden tilføjet to nye øvelser, og så har vi fra Fredensborg Atletik Klub besluttet at investere i elektronisk tidtagning gennem en samarbejdsaftale med DGI Nordsjælland, så alle deltagerne kan prøve kræfter med den legendariske 1 mile-distance, lyder det fra ham.

Skole OL giver eleverne muligheden for at afprøve atletik, og der bliver arbejdet på, at det skal virke som et rigtigt atletikstævne. Derfor er der fælles indmarch, tale af borgmester Thomas Lykke Pedersen (S), elektronisk tidtagning og mere end 60 dommere og hjælpere.

De mange deltagere betyder, at sikkerheden skal være i top. Derfor er både samaritter og et sikkerhedshold klar, når dysten bliver afholdt. De skal sikre, at alle kommer helskindet igennem dagens konkurrencer.

Det er Danmarks Idrætsforbund og Dansk Atletik Forbund, der med støtte fra Nordea-fonden, TrygFonden og Aarhus Kommune står bag Skole OL. På selve dagen bliver det Fredensborg Atletik Klub og Kokkedal KIK, som skal stå for at skabe stemning på stadionet.

grafik køb billede