3. april 2020
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter to ugers efterforskning: Få politiet status her

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter to ugers efterforskning: Få politiet status her
Fredensborg - 16. november 2018 kl. 06:04
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I de seneste uger har Nordsjællands Politi efterforsket syv politisager, hvor de fem sager var knyttet til unge piger, der enten følte sig chikaneret, generet eller overfald af en mand i Kokkedal.

arrow Læs også: Politikredsen, der kan ende som hemmeligt politi

Efterforskningen viser, at der ikke er nogen sammenhæng mellem sagerne.

- Signalementerne er meget forskellige, fortæller politikommissær Morten Riisager-Pedersen, leder af Opgavesektion Station Midt.

Han understreger, at politiet har taget alle anmeldelserne alvorligt. For de personer, der har anmeldt sagerne, har det været utrygge oplevelser. Men efter politiets vurdering er grund til at bevare roen, da der bortset fra overfaldet på en 15-årig pige nær Kokkedal Station alene har været tale om utrygskabende adfærd fra forskellige personer. I sagen om overfaldet vil politiet stadig gerne i kontakt med en hundelufter, der har været i området onsdag den 31. oktober og måske har set noget.

I de andre sager er der mange forklaringer. En pige på Strandvejen mellem Hørsholm og Kokkedal blev eksempelvis utryg i mødet med en mand, der havde problemer med en punkteret cykel. Politiet ved, at han kort forinden havde spurgt andre, om han kunne låne en cykelpumpe.

Sagen om de tre drenge i 2. klasse, der blev truet på vej fra Nivå Skole til fritidshjemmet Galaxen, er også opklaret. Drengene har fortalt, at en mand truede med at kvæle eller kværke dem og viste en lommekniv.

I en tråd på Facebook har sagen været under »efterforskning« af borgerne, og flere vurderer, at det kan være en person fra det nærliggende Johannes Hages Hus - altså en beboer, der har psykiske problemer.

Nu siger Nordsjællands Politi:
- Vi ved, at det er en psykisk syg borger fra en nærliggende institution, og i den sag er vi i kontakt med de relevante personer og myndigheder, forklarer Morten Riisager-Pedersen, der vurderer, at drengene selvfølgelig er blevet forskrækkede, men ikke har været i reel fare.

arrow LTF spøger stadig: Mænd slået i gulvet 20 meter fra Netto
08. november 2018 kl. 14:29 Opdateret: kl. 14:29
arrow Mystisk overfaldsmand har slået til fire gange
06. november 2018 kl. 20:08 Opdateret: kl. 16:28