30. september 2020
På flere villaveje i Kokkedal har det skabt frustrationer i grundejerforeningen, at der i strid med lokalplanen bliver opsat plankeværk ud mod fællesarealerne.
På flere villaveje i Kokkedal har det skabt frustrationer i grundejerforeningen, at der i strid med lokalplanen bliver opsat plankeværk ud mod fællesarealerne.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter mange klager: Øget indsats mod ulovlige hegn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter mange klager: Øget indsats mod ulovlige hegn
Fredensborg - 26. november 2019 kl. 03:26
Af Steffen Slot

Politikerne i Fredensborg Kommune gør klar til at sætte ind mod ulovlige hegn og skure i villaområder, skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Grundejerforening har tabt tålmodigheden med kommunen

Borgerne i Fredensborg Kommune klager i stigende grad over, at naboerne fælder hækkene og erstatter de levende hegn med plankeværk og raftehegn. Det er et brud med lokalplanerne i mange af udstykningerne fra 1970'erne, og omfanget af ulovlige plankeværk skal nu diskuteres politisk.

De mange lovbrud betyder nemlig, at villaområder og rækkehusbebyggelser ændrer karakter og risikerer at fremstå lukkede og utrygge. Klagesagerne overrasker ikke Allan Malskær, der er formand for Parcelhusejernes Landsforening.

- Det er en tilsynsopgave, som mange kommuner har været fløjtende ligeglade med i mange år, fordi det har været lette medarbejdere at spare på. Reaktionerne er større, når der spares medarbejdere i en børnehave, men tilsynsopgaven er en vigtig opgave. Vi kan ikke have det vilde vesten, og det ser også ud ad Pommern til, når der i et villaområde er fem forskellige hegn. Vi har eksempler, hvor naboer i 10 år har skændtes om farven på et hegn, og det problem har man altså ikke med farven på en ligusterhæk, siger Allan Malskær.

Han opfordrer kommunerne til enten at tage tilsynspligten alvorligt eller tage den politiske beslutning, at lokalplanerne skal være mindre detaljerede.

Og det er netop de valgmuligheder, som politikerne i plan-, miljø- og klimaudvalget i Fredensborg Kommune skal diskutere på et møde torsdag. Forvaltningen foreslår, at der bliver lavet en »administrativ gruppe«, der systematisk og smidigt skal sikre, at lokalplanerne bliver overholdt. Alternativet er at bløde op for lokalplanernes detaljegrad.

Læs mere om emnet i de tilknyttede sn.dk+ artikler.

arrow Landsforening: Villaområder må ikke ende som det vilde vesten
26. november 2019 kl. 07:30 Opdateret: kl. 20:32
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?