29. september 2021
Foto: Arkiv
Foto: Arkiv
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter kritik af plejecenter: Nu beklager de ansvarlige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter kritik af plejecenter: Nu beklager de ansvarlige
Fredensborg - 27. juli 2021 kl. 05:32
Af Trine Lønbro Nielsen

12 klager på ni måneder, et tilsyn, der vurderer plejecentret til at have 'mindre tilfredsstillende' forhold, og en række beretninger om utrygge forhold med medicinfejl, lange ventetider på toiletbesøg, travlhed blandt personalet og en kommunikation, der er kørt helt af sporet. Skovgården Rehabiliteringscenter i Humlebæk har i de seneste dage fyldt i spalterne her i avisen og i debatten på de sociale medier.

Borgere og pårørende er utrygge, sure og skuffede, og nu beklager formand for Social- og Seniorudvalget Hans Nissen (S), ældre- og omsorgschef i Fredensborg Kommune, Hans Bækvang, og den daglige leder af Skovgården, Charlotte Dyrby, episoderne.

- Det er stærkt utilfredsstillende, og jeg kan forsikre om, at der bliver arbejdet på højtryk for at forbedre forholdene, lyder det fra udvalgsformand Hans Nissen.

Han bakkes op af Hans Bækvang, der erkender, at fortællingerne fra stedet vidner om, at noget ikke har fungeret optimalt. Han gør dog opmærksom på, at tilsynsrapporten kun er et øjebliksbillede af tilstanden på stedet.

- Tilsynsrapporterne ændrer sig fra år til år. Heldigvis har vi ikke fået anmærkningen 'ikke tilfredsstillende', men det er klart, at vi nu må følge op på de anmærkninger og klager, vi har fået. Det gør vi løbende, siger han.

Ifølge den daglige leder Charlotte Dyrby har man allerede gjort tiltag, der skal sikre færre fejl i fremtiden.

- Vi vil selvfølgelig helst helt undgå fejl, og det arbejder vi nu for. Udover at ansætte en farmakonom, så har vi hyret en ekstern konsulent, der sammen med os skal bidrage til de bedst mulige borgerforløb, og så begynder vi også at føre statistik over svartider for borgernes kald.

Fredensborg 2. sektion side 9

Stemmer du til kommunalvalget i år?