25. november 2017
Det er mødet mellem nyt og gammelt, der fascinerer de nye ejere. En del af huset er et gammelt sommerhus, og tilbygningen til venstre er lavet af Jørgen Bo og Wilhelm Wohlert - sandsynligvis med pennestrøg fra en ung Johan von Spreckelsen, arkitekten bag den nye triumfbue. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Det er mødet mellem nyt og gammelt, der fascinerer de nye ejere. En del af huset er et gammelt sommerhus, og tilbygningen til venstre er lavet af Jørgen Bo og Wilhelm Wohlert - sandsynligvis med pennestrøg fra en ung Johan von Spreckelsen, arkitekten bag den nye triumfbue. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter fire års strid: Knud W. Jensens hus er solgt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter fire års strid: Knud W. Jensens hus er solgt
Fredensborg - 17. maj 2017 kl. 03:39
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Al snak om bulldozere og nedrivning er nu endegyldigt forstummet. Kunstmuseet Louisiana har netop solgt Knud W. Jensens hus til en køber, der har accepteret en bevaringsplan for den smukke ejendom, der ligger på en skrænt over Sletten Havn i Humlebæk.

arrow Læs også: Museum får kritik for lukket salg af kendt liebhaverejendom

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Knud W. Jensen boede i huset, da han i 1954 gik en tur med sin hund og fik ideen til at bygge kunstmuseet Louisiana få kilometer derfra. Et par år senere fik huset en tilbygning, der er tegnet af Jørgen Bo og Wilhelm Wohlert - de samme arkitekter, der skabte det verdensberømte kunstmuseum i Humlebæk.

Derfor vakte det stor offentlig kritik, da det for fire år siden kom frem, at Louisiana Fondens bestyrelse havde givet en ejendomsinvestor fuldmagt til at forhandle en nedrivning af den bevaringsværdige ejendom.

Efter et par ugers kritik valgte Louisiana at sætte salget i bero og lave en bevaringsplan for ejendommen. Siden har en juridisk uenighed med Naturstyrelsen forsinket salgsplanerne, men én køber var tålmodig og kunne vente.

- Det er de helt rigtige købere. De vil bevare huset, og de vil ikke udstykke, men selvfølgelig opdatere ejendommen. Bevaringsplanen giver mulighed for det, forklarer Carsten Skjøt, økonomichef på Louisiana.

Louisiana Fonden overtog i 1994 huset fra Knud W. Jensen, der boede i huset frem til sin død i 2000. Derefter var huset beboet af Knud W. Jensens enke, Vivi Jensen, der døde i 2011. Museet har ikke ønsket at bevare ejerskabet til huset, der nu er solgt for 9,8 millioner kroner.

- Knud W Jensen samlede al sin energi omkring og kanaliserede alle sine midler ind i sin mest originale ide af alle, Louisiana. Lige siden hans bortgang i 2000 har vi forsøgt at fastholde dette fokus, og i det lys har det ikke givet mening at bevare Knud W. Jensens private hjem som en del af Louisiana, forklarer museumsdirektør Poul Erik Tøjner.

arrow Se billederne: Nu kan du snart købe Knud W. Jensens hus
29. november 2013 kl. 06:21 Opdateret: kl. 08:10
arrow Gæstfrihed var med til at skabe Louisiana
03. februar 2013 kl. 13:10 Opdateret: kl. 18:18
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk