25. november 2017
Claus Campeotto ved endnu ikke, hvad der skal ske med Cirkelhuset i de kommendeår. Arkitekturen er helt speciel og egner sig på mange måder godt til en skole - med små, lukkede gårdhaver, hvor der aldrig er langt til det næste vindue - med undervisning inde bag ruderne. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Claus Campeotto ved endnu ikke, hvad der skal ske med Cirkelhuset i de kommendeår. Arkitekturen er helt speciel og egner sig på mange måder godt til en skole - med små, lukkede gårdhaver, hvor der aldrig er langt til det næste vindue - med undervisning inde bag ruderne. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter 32 år har NGG købt Cirkelhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter 32 år har NGG købt Cirkelhuset
Fredensborg - 18. marts 2017 kl. 06:24
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For første gang i privatskolens historie er Nordsjællands Grundskole og Gymnasium herre i eget hus. Alle drømme er nu i spil, og skolen flytter ikke fra den placering, hvor skolen har lejet sig ind i 32 år.

arrow Læs også: Plan om nyt kæmpe indkøbscenter

- Det lykkedes til sidst at finde en aftale, som alle parter var glade og trygge ved. Familien, der har ejet Cirkelhuset, har altid haft en veneration for NGG, men det er også en aldrende ejerkreds, og det var ikke utænkeligt, at det kunne ende med et salg af Cirkelhuset til anden side. En ny ejer ville måske sige, at det var bedre at udleje til andre end en privatskole - og derfor stod NGG i en sårbar situation, fordi det ville være en katastrofe at blive sagt op, forklarer rektor Claus Campeotto, der forhandlede aftalen på plads i tæt samarbejde med skolens bestyrelse.

Papirarbejdet faldt på plads sidste år, og siden har skolen arbejdet intenst med at finde ud af, hvad der nu skal gøres.

- Det er vigtigt at pointere, at vi ikke flytter. Der har været nogle rygter, men det gør vi ikke. Cirkelhuset har også nogle kvaliteter, og vi er stolte og glade over at være lige her, og NGG hænger meget sammen med stedet her, siger Claus Campeotto, som imidlertid ikke lægger skjul på, at stedet er dyrt at varme op om vinteren - og svær at holde kølig om sommeren.

Nordsjællands Grundskole og Gymnasium har endnu ikke afgjort, om Cirkelhuset skal renoveres og dermed fortsat fremstå med sin karakteristiske arkitektur og små gårdhaver. Alternativet er at bygge nyt i etaper. I øjeblikket er alle planer sat i bero, indtil den nye planlov er vedtaget, fordi den udstikker nogle rammer for, hvad der er muligt - og hvad der ikke kan lade sig gøre.

Læs mere om emnet i Frederiksborg Amts Avis lørdag den 18. marts.

arrow Kæmpe privatskole i første skridt mod nybyggeri
06. september 2017 kl. 04:48 Opdateret: kl. 17:13
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk