30. juli 2021
Historie: Fredensborg Slot vil stå indpakket i stillads frem til udgangen af august. Sommeren udnyttes til malerarbejde. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Historie: Fredensborg Slot vil stå indpakket i stillads frem til udgangen af august. Sommeren udnyttes til malerarbejde. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dronningen er bortrejst og malerne er gået i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dronningen er bortrejst og malerne er gået i gang
Fredensborg - 04. august 2020 kl. 05:46
Af Steffen Slot

Håndværkerne knokler i øjeblikket for at gøre Fredensborg Slot flot til det kommende jubilæum for slottet, der fylder 300 år om to år.

arrow Læs også: Billeder: Fredensborg Slot i 1970'erne - hårdt arbejde og fest

Arbejdet passer samtidig ind i den løbende vedligeholdelsesplan for slottet.

- Vi maler vinduerne, og facaderne bliver kalket. Der er også en balustrade over indgangen, som bliver restaureret - det hele er en del af den løbende vedligeholdelse, der sker hvert 8. år, fortæller Jan Wulff, leder af projektering i Slots- og Kulturstyrelsen.

Indtil den 1. september vil slottets hovedbygning være pakket ind i stilladser, og arbejdet falder sammen med den periode på sommeren, hvor Hendes Majestæt Dronning Margrethe er bortrejst. Hun har - som altid - sommerresidens på slottet størstedelen af årets lyse måneder, men i juli er hun altid bortrejst, og i år også i store del af august.

På Frederiksborg Amts Avis indeholder billedarkivet mange gode billeder fra år, hvor der er sket restaureringsarbejde på slottet. I foråret 1977 var kuppelsalen på Fredensborg Slot ved at blive fornyet efter flere årtier, hvor englene i stukloftet havde været i en dårlig stand.

Arbejdet foregik også på den udvendige side af kuppelsalens tårn, hvor fotografen Steen Wrem tog et fantastisk billede, der næsten udløser et sug i maven - store bjælker, store højder og bittesmå mennesker nede i slotshaven. Dengang gik man ikke så meget op i, om der var stilladser. Et stykke tov om livet måtte række.

Frederiksborg Amts Avis vil gerne i kontakt med folk, der kan genkende de to personer på billedet fra foråret 1977. Redaktionen kan kontaktes på fredensborg@sn.dk eller telefon 49212531.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?