22. juni 2021
Skuddrabet på Rungsted Strandvej kan være et opgør mellem lokale grupperinger i Nivå og Kokkedal, der kæmper om hashmarkedet. Det 20-årige offer er fra Nivå - én af de fængslede er fra Kokkedal. Foto: Lars Sandager Ramlow
Skuddrabet på Rungsted Strandvej kan være et opgør mellem lokale grupperinger i Nivå og Kokkedal, der kæmper om hashmarkedet. Det 20-årige offer er fra Nivå - én af de fængslede er fra Kokkedal. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Drab puster til konflikt mellem to bysamfund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Drab puster til konflikt mellem to bysamfund
Fredensborg - 08. april 2019 kl. 05:51
Af Steffen Slot

Lørdagens skuddrab i Rungsted trækker tråde til en foreningsaktiv Nivå-familie og kan meget vel udspringe af en konflikt mellem unge fra Nivå og Kokkedal om hashmarkedet, skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Efter drabet: Otte mænd vævet ind i venskaber og kriminalitet

Allerede fra morgenstunden søndag var der talrige kondolencer at finde på Facebook. De pæne ord og medfølende tanker cirkulerede til minde om den 20-årige mand, der blev skuddræbt lørdag aften på en parkeringsplads ud mod Øresund i Rungsted.

Skuddrabet og tabet af en søn ramte en familie i Nivå, der har en stor og bred berøringsflade - både ude i virkeligheden og på de sociale medier. I løbet af dagen blev navnet på det 20-årige offer en halvoffentlig hemmelighed for brugere af Facebook, men under grundlovsforhøret ved retten i Hillerød blev der nedlagt navneforbud for såvel de fem anholdte og offeret. Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, og Nordsjællands Politi er sparsomme med at give oplysninger om motivet for opgøret, der udspillede sig ved en parkeringsplads på Rungsted Strandvej ud til Øresund.

Kort fortalt kom meldingen om skyderiet lørdag omkring klokken 18.00, hvor én person var blevet dræbt af skud og fire personer såret i et opgør i Rungsted. Politiet kunne senere samme aften fortælle, at den dræbte var en 20-årig mand fra Nivå. Efter grundlovsforhøret søndag eftermiddag står det klart, at mindst en af de anholdte har bopæl i det centrale Kokkedal, og det styrker en teori om, at det er et opgør mellem lokale bandegrupperinger - sandsynligvis om hashmarkedet. Ekstra Bladet var det første medie til at skrive, at et tilfældigt møde på en café i Rungsted udviklede sig til et opgør mellem de to grupperinger. I første omgang et håndgemæng, senere blev der hentet skydevåben, skrev Ekstra Bladet, der havde oplysninger om, at de to grupperinger er fra henholdsvis Nivå og Kokkedal. Unge fra begge lokalområder har tidligere været medlemmer af indvandrerbanden LTF, men for to år siden meldte Kokkedals bandemedlemmer sig ud af LTF. Ifølge flere medier har de rodløse unge i Kokkedal siden knyttet sig til Hells Angels. I Nivå er gruppen presset af bandeforbuddet mod LTF.

I løbet af søndagen var der øget patruljering i både Nivå og Kokkedal, hvilket tydeligt kunne ses i områderne, der ellers henlå stille på den lune forårsdag. Parkeringspladsen på Rungsted Strandvej er kendt for at være et sted, hvor der ofte holder dyre, mørke biler, erfarer Frederiksborg Amts Avis fra kilder, der også bemærker, at Nivå og Kokkedal har sine egne steder, hvor de lokale kan købe hash og stoffer. Så salget i Rungsted må ske til en anden kundegruppe, lyder det, for uden et marked, er der intet salg.

arrow Rungsted-drab: Den søde dreng, der endte på den forkerte vej
10. april 2019 kl. 05:22 Opdateret: kl. 15:36
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?